Google Chrome gaat automatisch afspelende video's met geluid blokkeren

Google Chrome gaat automatisch afspelende video's met geluid blokkeren

Strengere media-regels in Google Chrome 

Volgens Google zal Google Chrome versie 64 automatisch video's blokkeren die met geluid af worden gespeeld. Versie 64 staat momenteel voor januari 2018 gepland. Video's worden alleen afgespeeld als ze standaard geen geluid hebben aanstaan, of als een gebruiker 'heeft aangetoond interesse in de video te hebben.' Dit wordt bepaalt als je tijdens het browsen ergens op de pagina tikt of swiped.

Ook zal een video automatisch met geluid afspelen als er een shortcut van de site op je bureaublad is. De wijziging zal zowel voor desktop als mobiel ingaan, zodat de ervaring op allebei de platformen hetzelfde is.

Startend vanaf versie 63 zal Chrome ook de mogelijkheid bieden om tabbladen permanent te muten, oftewel het geluid uit te zetten. Deze instellingen zullen onthouden worden tussen sessies in, zodat je niet de hele tijd opnieuw een pagina hoeft te muten, bijvoorbeeld bij een liveblog waarbij er een geluidje wordt afgespeeld als er een nieuw bericht binnenkomt.

Chrome versie 63 is momenteel al als onstabiele kanarie en bèta te downloaden, zodat je deze functie alvast kunt uitproberen. Het is nog niet mogelijk om Chrome versie 64 te downloaden, maar zodra dit het geval is zullen we je dit laten weten.

Beide veranderingen volgen na de bekendmaking dat Chrome met een soort van adblocker komt, waarbij hinderlijke advertenties worden geblokt en de goede en relevante advertenties wel worden getoond. Recentelijk is ook al een wijziging doorgevoerd waarbij advertenties je telefoon niet meer kunnen laten trillen. Met al deze veranderingen wil Google een betere web-ervaring bieden in Google Chrome. Denk jij dat ze de goede weg kiezen, of zie jij nog andere verbeterpunten?

Bron: Google Blog

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer