Handige 'At A Glance' widget van Pixel 2 nu op alle toestellen te gebruiken

Handige 'At A Glance' widget van Pixel 2 nu op alle toestellen te gebruiken

At A Glance

Soms zijn widgets op Android behoorlijk handig. Toen Google de Pixel 2 en Pixel 2 XL aankondigde was er een widget genaamd 'At A Glance' aanwezig, vrij vertaald: met een blik snel informatie inzien. Deze widget was aanwezig op één van je startschermen en liet je je komende agenda-afspraken zien. Daarnaast was het het weer te zien met een bijhorend icoontje. Deze widget was exclusief voor de Pixel 2-serie, tot vandaag.

In de meest recente update van de Google-app is namelijk een bèta-versie van de widget ingebouwd. Ook moet je de bèta van de Google-app hebben. Hiervoor kan je je inschrijven via deze link. Gedaan? Ga dan nu naar je startscherm en houd deze ingedrukt. Hierna kan je widgets kiezen. Scroll naar Google en dan helemaal naar rechts. Hier staat de 'At A Glance' widget. Voeg deze toe aan je startscherm en alles is klaar!

Er valt verder nog niks in te stellen bij de widget. Je kan dus niet bepalen welke agenda's er worden weergegeven. Als er geen afspraak in je agenda staat wordt enkel de dag en datum weergeven. Als je dan op de widget klikt gebeurt er niks. Als er wel een afspraak staat word je direct naar de afspraak in je Google Agenda geleidt. Verder opent een klik op het weer het ingebouwde weeroverzicht die we al langer kennen.

Boven Another Widget, onder de Google-implementatie

Het bèta-label houdt in dat er nog druk wordt gewerkt aan het uitbreiden van functionaliteiten. Wil je hier niet op wachten dan is de app Another Widget een aanrader. De scherpe lezers hebben al gezien dat tijdens mijn reviews deze widget namelijk al te zien was. Dit heb ik ingesteld via Another Widget. Hiermee kan je tig zaken instellen, waaronder welke agenda's worden weergegeven, wat er gebeurt als je op de datum klikt en vanuit welke bron het weer moet worden gehaald.

Beschikbaarheid

De update van de Google-app is vanaf nu te downloaden vanuit de Play Store. Na het downloaden zal de widget verschijnen. Op de redactie is de update al op meerdere toestellen binnen, maar het kan zijn dat dit voor jou nog niet het geval is. Dan is het nog even afwachten!

Via: 9to5Google

HTC Pixel 2
2700 mAh
5 inch - 1080 bij 1920 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

HTC Pixel 2
2700 mAh
5 inch - 1080 bij 1920 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties