Facebook werkt aan een donkere modus voor de Android-app

Facebook werkt aan een donkere modus voor de Android-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook met donker thema

In april voorzag Facebook zijn Messenger van een donkere modus en nu staat de Facebook-app zelf op de planning om eenzelfde modus te krijgen. Twitteraar Jane Manchun Wong toont de eerste screenshots ervan op Twitter. Wong deelt wel vaker beelden van de Facebook-app met nieuwe nog niet aangekondigde functies.

De beelden laten duidelijk zien dat het donkere thema nog lang niet klaar is. Er wordt bijvoorbeeld donkere tekst op een donkere achtergrond weergegeven wat de leesbaarheid niet ten goede komt.

Screenshots van Facebook met donker thema

Wong kan niet vertellen wanneer de ontwikkeling van dit thema voor de Facebook-app klaar is. Ze geeft wel aan dat het mogelijk eventjes kan duren aangezien de app nogal veel onderdelen bevat.

Screenshots van Facebook met donker thema

Donkere modus

Een donkere modus biedt verschillende voordelen. Ten eerste oogt het rustig, zeker als je je in een donkere omgeving bevindt. Daarnaast scheelt het energie voor AMOLED-schermen, waarbij het weergeven van wit meer energie kost dan bij een gewone lcd. Sinds we steeds meer AMOLED-schermen op smartphones zien, is het logisch dat er meer en meer donkere thema's worden doorgevoerd.

Google heeft zijn systeembrede donkere modus in de derde bèta van Android 10 Q officieel aangekondigd. Dit thema brengt een echte zwarte weergave die ook gemaakt is voor energiezuinige OLED-schermen. Hier vind je een overzicht van alle Google-apps met een donker thema.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk