Werk aan donker thema YouTube vordert, privé-modus ook op komst

Werk aan donker thema YouTube vordert, privé-modus ook op komst

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

YouTube update versie 13.0

De meest recente update van YouTube is net begonnen met uitrollen. Voor de normale gebruiker is niet veel nieuws om naar uit te kijken.

Automatisch afspelen instellingen

Het enige nieuwe is een apart scherm met de opties over automatisch afspelen. De optie om autoplay in- of uit te schakelen was er al, maar heeft nu dus een apart scherm gekregen binnen de instellingen. Dit doet vermoeden dat in de toekomst er nog meer opties over autoplay komen, zoals het automatisch afspelen van video's op de thuispagina van YouTube. Hier is een tijdje terug namelijk mee getest. Dit soort instellingen kunnen dus mooi worden gegroepeerd in het nieuwe scherm.

Links: oud, rechts: nieuw

Donker thema

Als we kijken naar de onderliggende code van de update, dan zien we grotere wijzigingen. Een voorbeeld is de progressie van het donkere thema genaamd Dark Watch, waar we al eerder in november over schreven.

Dark Watch vordert nu gestaag, zo blijkt uit diverse screenshots van Android Police. Zo is de interface een stuk beter te lezen en vallen diverse stukken tekst nu niet meer weg door de donkere modus. Ook is de achtergrond van helemaal zwart naar donkergrijs veranderd. Dit is beter voor AMOLED-schermen tijdens het scrollen, zodat het er vloeiender uitziet. Deze wijzigingen zijn alleen in het video-scherm van YouTube doorgevoerd.

Er is nu wel een instelling bijgekomen waarmee je het donkere thema in de hele YouTube-app kan doorvoeren. Deze instelling doet tot op heden nog niks, en laat alles nog wit. Het toont echter wel aan dat uiteindelijk de gehele app met een donker thema kan worden gebruikt.

Incognito modus

De laatste wijziging is ontdekt door 9to5Google. Zij laten zien dat er een stukje code in de app is die specifiek een 'incognito modus' noemt. Dit is een soort privé-modus, waarbij je zoek-en kijkgeschiedenis niet wordt bijgehouden, en ook niet aan je account wordt gekoppeld.

Deze opties waren er al in de vorm van twee toggles, maar dit was vrij omslachtig om te activeren. Daarnaast was ook niet duidelijk wanneer je deze opties had ingeschakeld. Google werkt eraan om dit allemaal beter te maken met een komende incognito-modus. Het is overigens nog niet zeker dat de feature eraan komt, enkel dat Google eraan werkt.

YouTube versie 13.0 downloaden

De update naar versie 13.0 wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Het kan een tijdje duren voordat de update iedereen heeft bereikt aangezien de uitrol in fases gaat. Het is dus een kwestie van geduld hebben voordat jij aan de beurt bent.

Bronnen: Android Police en 9to5Google

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk