CoronaMelder-app voor iedereen beschikbaar, zo stel je ze in

CoronaMelder-app voor iedereen beschikbaar, zo stel je ze in

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

CoronaMelder

De GGD doet contactonderzoek tegen het coronavirus om zo snel mogelijk in kaart te brengen met wie een besmette persoon contact heeft gehad, maar om ze daar een handje mee te helpen is er nu de CoronaMelder-app. Dat is de app die in ons land al maandenlang door een groep van experts wordt ontwikkeld. De CoronaMelder gebruikt bluetooth-technologie en een systeem dat door Apple en Google is gemaakt om je contact met anderen te registreren. In geval van een besmetting deel je na toestemming van de GGD een waarschuwingsmelding aan iedereen met wie je contact hebt gehad de voorbije 14 dagen.

Het voorbije weekend schreven we nog dat de app vanaf 1 september in heel Nederland moet werken, maar dat ze wel vanaf vandaag beschikbaar is. Op dit moment werken enkel de GGD'en in Overijssel en Drenthe met de CoronaMelder, en alleen inwoners uit die provincies krijgen alvast meldingen. Toch kan je de app alvast wel instellen als je buiten die regio's woont, en de app registreert dan ook je contacten.

Beelden van de app

Zo installeer je ze

Je kan CoronaMelder gebruiken als je een toestel hebt met Android 6.0 of recenter. Vervolgens krijg je meer informatie over de werking als je de app voor de eerste keer opent, en ze vraagt ook toestemming om de blootstellingsmeldingen te activeren, dat is het systeem dat je contacten registreert. De app verzoekt je ook om ze te delen met al je contacten, want als meer Nederlanders van de CoronaMelder gebruikmaken, wordt de app ook meer doeltreffend. Nadat de app actief is, kan je ze ook gebruiken om snel medisch advies te vinden omtrent het coronavirus zodat je precies weet hoe je moet handelen in een reeks scenario's.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

CoronaMelder wisselt via bluetooth anoniem een sleutel uit met personen met wie je contact hebt gehad. De app maakt geen gebruik van gps of andere middelen die je traceren of identificeren. De Autoriteit Persoonsgegevens voert nog een onderzoek uit naar de werking van CoronaMelder, en dat advies zou volgende week klaar zijn.

CoronaMelder

CoronaMelder

CoronaMelder is de officiële corona notificatie-app van Nederland, ontwikkeld onder het toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ap ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk