'Chrome brengt binnenkort donkere modus in je Google-zoekresultaten'

'Chrome brengt binnenkort donkere modus in je Google-zoekresultaten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Donkere modus Chrome

Google Chrome heeft sinds vorig jaar net als veel andere Google-apps een donker thema, en de bedoeling is dat je interface automatisch een donkere tint krijgt dankzij de systeembrede donkere modus van Android 10. Het enige wat nog niet donker kleurt in je browser zijn de websites zelf, en de Google-website is in het bijzonder erg contrasterend met zijn lichte tinten.

Volgens 9To5Google werkt Google nu aan een donkere tint voor je Google-zoekresultaten en die verschijnt dankzij Google Chrome, zo blijkt. In de code van de browser is nu te lezen dat Chrome detecteert of je telefoon de donkere modus gebruikt om dan indien nodig de zoekresultaten met donkere tinten weer te geven.

Je kan je de vraag stellen waarom die functionaliteit vanuit Chrome moet werken, want Google zou eenvoudig vanuit het CSS van zijn zoeksite eenvoudig de donkere modus van je apparaat kunnen detecteren om zo de donkere tinten weer te geven. We zien dat browsers zoals Firefox en Safari al gebruikmaken van die automatische detectie.

Een eerder experiment van de geforceerde donkere modus bij websites

Donkere websites

Een mogelijke verklaring is dat Google nog meer plannen heeft voor de donkere modus van Chrome. Google zou bijvoorbeeld een functie kunnen introduceren waarbij elke website geforceerd donkere tinten toont op basis van zijn huidige kleurenpalet, en Google experimenteerde al eerder met zo'n functionaliteit. Mogelijk zal zo'n geforceerde donkere modus voor websites een toekomstige functie worden, maar voorlopig is er nog niets over bekend.

Wil je nu alvast donkere zoekresultaten? Gebruik dan de Google-app. Wat denk jij van zo'n geforceerde donkere modus voor websites in Chrome? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk