Bèta v9.77 voor Google Maps: nieuw uiterlijk voor lijsten en anderen locatiedeelverzoeken

Bèta v9.77 voor Google Maps: nieuw uiterlijk voor lijsten en anderen locatiedeelverzoeken

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Maps

Gisteren heeft Google versie 9.77 van de bètaversie van Maps klaargezet voor zijn gebruikers. In deze versie een aantal grote en kleine veranderingen die het bespreken waard zijn.

Google is het uiterlijk van al zijn apps aan het aanpassen en dat zien we ook in Google Maps. Zo is het uiterlijk van de lijsten die je kunt aanmaken in Google Maps veranderd. De blauwe header met kaart moet plaats maken voor een header met foto en de naam van de lijst. Er is nog steeds een mogelijkheid om de kaart op te roepen waar de plaatsen van deze lijst opstaan.

Ook het design voor Mijn Plaatsen heeft een kloddertje verf gekregen. Ook hier is de blauwe balk aan de bovenzijde wit gemaakt.

Je kunt al een tijdje je locatie live delen met vrienden en familie via Google Maps. In de bèta van deze app zien we dat de Google het mogelijk gaat maken dit om te draaien. Het is straks mogelijk om aan anderen te vragen om hun locatie te delen. Beide functies kun je overigens uitzetten in de instellingen voor de notificaties binnen de app. Zo moet het makkelijke worden om, op verzoek, snel te laten weten aan anderen waar je bent en hoe lang het nog duurt voordat je er bent. Deze nieuwe deelfunctie is nog niet geactiveerd in de Google Maps-app.

Beschikbaarheid

In een app zitten ook altijd al aanwijzingen verborgen voor komende updates van de app. Die zijn in deze versie ook te vinden maar gaan niet verder dan het aanpassen van benamingen van kleine functies en dergelijke. Wanneer je bètatester bent dan heb je de update waarschijnlijk al ontvangen.

Bron: AndroidPolice

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk