Beste Android-apps in de Google Play Store week 31

Beste Android-apps in de Google Play Store week 31

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer bespreken we onder andere een app voor drone-eigenaars, eentje om al reisavonturen te noteren en een app die je helpt om geld te besparen.

Gerelateerde artikelen

Fortune City - A Finance App

Geld besparen staat bij heel wat Nederlandse en Belgische gezinnen dit jaar hoog op de agenda. Het klinkt in de eerste plaats negatief, alsof je er heel wat voor moet laten. Fortune City wil een positieve draai geven aan kostenbeheer. Je noteert al je uitgaven in deze app en zo krijg je op het beginscherm een overzicht van al die kosten per categorie. Geef je bijvoorbeeld te veel uit aan restaurantuitjes, dan kan je mogelijk tot de conclusie komen dat je meer zelf wil koken.

Toch is het belangrijkste wapen van deze app de gamificatie. Naarmate je kosten bespaart, kan je gebouwen ontgrendelen om zo een virtuele stad te stichten. Die breid je dan verder uit inclusief OV-opties. Je kan het tegen je vrienden opnemen om te zien wie de meest welvarende stad kan leiden.

Fortune City - A Finance App

Fortune City - A Finance App

Geld besparen staat bij heel wat Nederlandse en Belgische gezinnen dit jaar hoog op de agenda. Het klinkt in de eerste plaats negatief, alsof je er heel wat voor moe ..

Dronecast: Weather & No Fly Zones for Drone Pilots

Vliegen met drones kan ontzettend leuk zijn, en zeker als je van plan bent om ook videobeelden te maken tijdens een vlucht. Toch kan je niet zomaar je DJI of Parrot laten opstijgen wanneer het jou uitkomt, want je moet rekening houden met weersomstandigheden en no-flyzones. Dat is precies waar Dronecast je over informeert.

Je krijg het lokale weer voor de volgende dagen en uren te zien. Daarnaast voer je de kenmerken van je drone in, zodat de app kan bepalen of vliegen legaal is. Je krijgt te zien op een kaart waar no-flyzones zich bevinden en welke regelgeving precies geldt. De app werkt wereldwijd.

Dronecast: Weather & No Fly Zones for Drone Pilots

Dronecast: Weather & No Fly Zones for Drone Pilots

Vliegen met drones kan ontzettend leuk zijn, en zeker als je van plan bent om ook videobeelden te maken tijdens een vlucht. Toch kan je niet zomaar je DJI of Parrot ..

Journi Blog - Reisapp en dagboek met kaarten

Journi Blog is een app waar je al je reisverhalen kwijt kan. Ze werkt als een digitaal reisverslag waar je informatie neerpent, maar ook foto's toevoegt. Verder zie je alle plaatsen die je hebt bezocht op kaart. Je kan je verhaal met vrienden delen, of je kan het laten afdrukken als een fotoboek.

Met de app is het daarnaast mogelijk om back-ups van je reisverslagen te maken in Google Drive. Je verhalen zijn volledig offline te bekijken wanneer ze op je telefoon zijn opgeslagen. Journi Blog is gratis te gebruiken, maar er zijn premium-functies die je via een abonnement ontgrendelt.

Journi Blog - Reisapp en dagboek met kaarten

Journi Blog - Reisapp en dagboek met kaarten

Journi Blog is een app waar je al je reisverhalen kwijt kan. Ze werkt als een digitaal reisverslag waar je informatie neerpent, maar ook foto's toevoegt. Verder zie ..

Tide - Sleep & Meditation

Wie problemen heeft met stress of slaap kan de Tide-app uitproberen. Ze helpt je om de pauzeknop van je brein in te drukken en even te mediteren en op je ademhaling te focussen. Anderzijds kan je met deze app ook zachte muziek of natuurgeluiden afspelen om tot rust te komen.

Anderzijds heeft Tide ook een eigen Focus Timer die digitale afleiding tegengaat. Er zijn ook wekkers die je op een meer natuurlijke wijze wakker maken en de app kan ook je slaap analyseren. Als laatste is er het dagboek waarin je momenten van rust kan noteren.

Tide - Sleep & Meditation

Tide - Sleep & Meditation

Wie problemen heeft met stress of slaap kan de Tide-app uitproberen. Ze helpt je om de pauzeknop van je brein in te drukken en even te mediteren en op je ademhaling ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk