App van de Week: Tody helpt je een frisse start te maken

App van de Week: Tody helpt je een frisse start te maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is een nieuw jaar en dat betekent een frisse start, toch? Tody helpt je het hele jaar om bepaalde huishoudelijke taken bij te houden. Niet door je elke dag lastig te vallen met meldingen, maar door zelf te laten instellen hoe vaak jij vindt dat er moet worden gestofzuigd of de wc een borstel kan gebruiken.

Tody

Als we iets hebben geleerd van de jaarwisseling, dan is dat wel dat de tijd vliegt. Terwijl jij denkt dat je pasgeleden nog met je gieter aan de gang bent geweest, laten de hangende kopjes van je planten zien dat dat toch echt langer geleden is. Zielig. Een app als Tody kan je helpen herinneren dat het weer eens tijd is dat je groene vrienden een slokje water krijgen. Het fijne is dat je het zo instelt dat hij als het ware allemaal timers zet. Duurt het nog wel even voor de ‘deadline’ weer is, dan zit je nog goed, maar de tijdsbalk gaat op een gegeven moment van oranje naar rood, als je écht aan de bak moet.

Sterker nog, de app kan zelfs vuil visualiseren zodat je nog meer gemotiveerd wordt om die soms vervelende taken toch op te pakken. Verder heb je wel zelf in de hand wanneer je je schoonmaaktaken doet: deze app gaat niet naar doen als je te veel tijd laat zitten tussen de ene en de andere dekbedovertrek. Je kunt Tody bovendien ook gebruiken met huisgenoten of gezinsleden, zodat je kunt checken wie wat heeft gedaan (of moet doen) en iemand eventueel een complimentje kunt maken.

App van de Week: Tody helpt je een frisse start te maken

Opruimen en schoonmaken

Het handige is bovendien dat de app is opgebouwd uit verschillende ruimtes. Dus als je de keuken selecteert, krijg je allemaal schoonmaakopties die bij de keuken horen. Hierdoor kun je gemakkelijk in één keer een hele set maken van hoe vaak jij vindt dat iets moet gebeuren, zonder dat je snel iets vergeet om dat je er bij het instellen even niet op kunt komen: Tody helpt je daar goed bij. Bovendien kun je het ook prima gratis gebruiken, al geeft de Premium-variant wel handige opties zoals een extra huis toevoegen (denk aan een vakantiehuis, maar bijvoorbeeld ook een kantoor) of de widget gebruiken.

Dat is echter allemaal niet per se nodig voor alleen je eigen huis. Je kunt deze app gratis heel goed gebruiken en hij wordt dan ook regelmatig aangeraden door huisvrouwen- en -mannensites. Het is heel fijn om op deze manier meer overzicht te hebben op de hygiëne van je huis, waar je zeker in deze periode toch enorm veel tijd besteedt. Het is en blijft natuurlijk wel een beetje zoals de slogan van de Belastingdienst, maar deze app weet wel op leuke manier te motiveren en te inspireren om schoon te maken en op te ruimen. Ook handig om alleen te gebruiken als je een grootschalig opruimproject bent gestart met je huis. Succes!

Tody

Tody

Nieuw jaar, nieuwe start: met Tody kun je gemakkelijk je grote schoonmaak plannen, of gewoon je reguliere schoonmaak.  ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk