Samsung Galaxy S22 Ultra - specificaties

De Samsung Galaxy S22 Ultra wordt de opvolger van de Galaxy S21 Ultra van dit jaar en krijgt op verschillende vlakken aanzienlijke verbeteringen, zoals de S Pen in de behuizing.

Design en scherm

De Samsung Galaxy S22 Ultra gaat meer op de Note-telefoons lijken, zo werd eerder ook al gesuggereerd. De telefoon krijgt ook de kenmerkende strakke, zakelijke uitstraling van de Note. Een S Pen zou dit keer wel kunnen worden opgeborgen in de S22 Ultra, en niet in een aparte case zoals de Galaxy Z Fold 3 heeft. De stylus kan dan in de linker onderzijde opgeborgen worden.  

Samsung Galaxy S22 Ultra

Renders via LetsGoDigital

Camera's

De cameramodule op de achterzijde zou een tweedelige camera-opstelling bevatten met ruimte tussen het linker- en rechterdeel. Het zou gaan om de volgende vrij bekende opstelling, helaas geen 12 MP telecamera’s:

  • 108 MP groothoekcamera 
  • 12 MP ultra-groothoekcamera
  • 10 MP telefotocamera met 3x optische zoom
  • 10 MP telefotocamera met 10x optische zoom

Samsung Galaxy S22 Ultra software

De Samsung Galaxy S22-serie wordt geleverd met One UI 4.0 dat gebaseerd is op Android 12. Daarbij ligt de nadruk op controle over privacy en mogelijkheden om de softwareschil er te laten uitzien zoals jij dat wilt. Meer over deze software die momenteel volop getest wordt, vind je hier. De Galaxy S21-smartphones krijgen naar verwachting voor eind van 2021 een update zullen naar Android 12.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Accu en chipset

Volgens dit nieuwe gerucht zal de aankomende Samsung Galaxy S22 zonder grote upgrade voor het snelladen komen. Een 25 watt oplader is alvast gecertificeerd. Het lijkt wel aannemelijk dat Samsung zijn gebruikers de keuze geeft tussen een goedkopere 25 watt snellader en een krachtiger 45 watt oplader of een 65 watt exemplaar. De accu zou wederom een capaciteit van 5.000 mAh krijgen.  

Net als in voorgaande jaren zal Samsung ook bij de nieuwe Galaxy S-serie kiezen voor twee processoren, de Exynos-chipset voor Europa en de Snapdragon-tegenhanger voor de Verenigde Staten. Ondersteuning voor voor het 5G mobiele internet zal ook weer aanwezig zijn. Daarnaast gaan we gemakshalve ervan uit dat Samsung voor dezelfde geheugenvarianten kiest als dit jaar. Het geheugen uitbreiden via een microSD-kaartje zal niet mogelijk zijn.

  • Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB + 128 GB)
  • Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB + 256 GB)
  • Samsung Galaxy S22 Ultra (16 GB + 512 GB) 

Samsung Galaxy S22 Ultra - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S22 Ultra  zou op 8 februari volgend jaar aangekondigd worden, maar dat is nog niet door Samsung bevestigd. Vanaf de dag van de lancering zal er een pre-order kunnen worden geplaats en op 18 februari liggen de drie S22-smartphones in de winkels. We verwachten een adviesprijs van minstens 1249 euro.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Specificaties
Androidversie 12
Accucapaciteit 5000 mAh
Chipset Exynos 2200
Camera's
Cameraresolutie achterkant 108 megapixel
Resolutie tweede camera achterkant 12 megapixel
Resolutie derde camera achterkant 10 megapixel
Cameraresolutie voorkant 40 megapixel
Flits Ja
Scherm en afmetingen
Schermgrootte 6,81 inch
Schermresolutie 1440 x 3200 px
Geheugen en opslag
Werkgeheugen 12 GB GB
Opslag 128 GB / 256 GB GB
Connectiviteit en sensoren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties