Google Pixel 6 Pro - specificaties

Google heeft onlangs een tipje van de sluier gelicht over de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Beide telefoons zullen in drie verschillende kleuren komen. De Pro-versie verschijnt in een donkergrijze, een lichtgrijze en gele variant. Voor de gewone Pixel 6 is het een roze kleur, een donkergrijze tint en een lichtgrijze tint met een opmerkelijke gele strook aan de bovenkant.  

Google Pixel 6 Pro

Periscoopcamera

De Pixel 6 Pro krijgt een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde strijkt. In die opstelling zit een telecamera. Google noemt het geen periscoopcamera, maar zegt wel dat de camera 4x optische zoom ondersteunt. Verder verwachten we een hoofdcamera en groothoekcamera.

Tensor-chipset

Daarnaast onthult Google zijn zelfontworpen Tensor-chipset die als motor dient van de Pixel 6. Google zegt dat hij speciaal voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro werd gemaakt. We krijgen geen echte specificaties te zien, maar Google zegt wel dat de telefoon speciale functies krijgt voor de camera en spraakherkenning die enkel dankzij Tensor mogelijk zijn. De nadruk ligt op kunstmatige intelligentie (AI) en meer bepaald machinelearning.

Google verklapt alvast dat spraakherkenning een belangrijke rol speelt bij de nieuwe toptoestellen. Het bedrijf kondigt met name vooruitgang gaan op het vlak van spraakcommando's, vertaling, ondertiteling en dicteren.

Google Pixel 6 Pro

Material You en beveiliging

Google stelde tijdens Google I/O 2021 zijn nieuwe Material You-vormgeving voor Android voor. De kleur van achtergrond die je op je telefoon gebruik smelt daarbij naadloos samen met de rest van de interface. Google beweert dat dat alles er nog beter zal uitzien op de Pixel 6-reeks.

Tot slot deelt Google nog meer info over de beveiliging van de Pixel 6-toestellen, maar dit keer laat het bedrijf ons vooral in het ongewisse. Google zegt dat de Pixel 6-reekse de meeste lagen van beveiliging brengt op het vlak van hardware die je in een telefoon kan vinden. Wat het daarmee bedoelt is dus niet duidelijk, maar Google verwijst vermoedelijk naar een aparte beveiligingschip zoals de Titan M die het al enkele jaren in zijn telefoons gebruikt. 

Eerder kwamen we al wel te weten dat de telefoons mogelijk vijf jaar lang updates zullen ontvangen.

Google Pixel 6 Pro - prijzen en beschikbaarheid

De Google Pixel 6 Pro zal 'later dit jaar' beschikbaar zijn in deze landen.  

Google Pixel 6 Pro

Specificaties
Androidversie 12
Camera's
Scherm en afmetingen
Geheugen en opslag
Connectiviteit en sensoren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties