Google Pixel 6 Pro

Review

Google Pixel 6 Pro - specificaties

Google heeft de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro aangekondigd. Beide telefoons zullen in drie verschillende kleuren komen. De Pro-versie verschijnt in een donkergrijze, een lichtgrijze en gele variant. Voor de gewone Pixel 6 is het een roze kleur, een donkergrijze tint en een lichtgrijze tint met een opmerkelijke gele strook aan de bovenkant.

Google Pixel 6 Pro

Periscoopcamera

De Pixel 6 Pro krijgt een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde strijkt. In die opstelling zit een telecamera. Google noemt het geen periscoopcamera, maar zegt wel dat de camera 4x optische zoom ondersteunt. Daarnaast is er een 50 MP groothoekcamera, en een 12 MP ultragroothoekcamera.

Google Pixel 6 Pro

Tensor-chipset

Daarnaast onthult Google zijn zelfontworpen Tensor-chipset die als motor dient van de Pixel 6. Google zegt dat hij speciaal voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro werd gemaakt. We krijgen geen echte specificaties te zien, maar Google zegt wel dat de telefoon speciale functies krijgt voor de camera en spraakherkenning die enkel dankzij Tensor mogelijk zijn. De nadruk ligt op kunstmatige intelligentie (AI) en meer bepaald machinelearning.

Spraakherkenning speelt een belangrijke rol speelt bij de nieuwe toptoestellen. Het bedrijf kondigt met name vooruitgang gaan op het vlak van spraakcommando's, vertaling, ondertiteling en dicteren. 

Google Pixel 6 Pro

Material You en beveiliging

Google stelde tijdens Google I/O 2021 zijn nieuwe Material You-vormgeving voor Android voor. De kleur van achtergrond die je op je telefoon gebruik smelt daarbij naadloos samen met de rest van de interface. Google beweert dat dat alles er nog beter zal uitzien op de Pixel 6-reeks.

  Google zegt dat de Pixel 6-reeks de meeste lagen van beveiliging brengt op het vlak van hardware die je in een telefoon kan vinden. Daarmee bedoelt Google verwijst de aparte beveiligingschip zoals de Titan M die het al enkele jaren in zijn telefoons gebruikt. Eerder kwamen we al wel te weten dat de telefoons vijf jaar lang updates zullen ontvangen.    

Google Pixel 6 Pro - prijzen en beschikbaarheid

De Google Pixel 6 Pro is te koop vanaf 899 euro in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je de Pixel 6 Pro kopen, dan kun je dat via de Google Store in deze landen doen. Een uitgebreide uitleg vind je hier op Androidworld.

Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen

Google Pixel 6 Pro kopen

De Pixel 6 Pro heeft een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde bestrijkt. In die opstelling zit een telecamera en deze cameraondersteunt 4x optische zoom. Daarnaast is er een 50 MP groothoekcamera, en een 12 MP ultragroothoekcamera. Ook gebruikt de Google Pixel 6 Pro de speciaal ontworpen Tensor chip.

€ 650

Winkelen op:

Google Pixel 6 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk