Google Pixel 6

Google Pixel 6 - specificaties

Google heeft de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro aangekondigd. Beide telefoons zullen in drie verschillende kleuren komen. De Pro-versie verschijnt in een donkergrijze, een lichtgrijze en gele variant. Voor de gewone Pixel 6 is het een roze kleur, een donkergrijze tint en een lichtgrijze tint met een opmerkelijke gele strook aan de bovenkant.

Google Pixel 6

Camera's en chipset

De Google Pixel 6 krijgt een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde strijkt. Daarin zitten een hoofdcamera en groothoekcamera. 

Daarnaast heeft Google zijn zelfontworpen Tensor-chipset onthuld en deze dient als motor van de Pixel 6. Google zegt dat hij speciaal voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro werd gemaakt. Google geeft aan dat de telefoon speciale functies krijgt voor de camera en spraakherkenning die enkel dankzij Tensor mogelijk zijn. De nadruk ligt op kunstmatige intelligentie (AI) en meer bepaald machinelearning.

Spraakherkenning speelt een belangrijke rol speelt bij de nieuwe toptoestellen. Het bedrijf kondigt met name vooruitgang gaan op het vlak van spraakcommando's, vertaling, ondertiteling en dicteren. 

Google Pixel 6

Material You en beveiliging

Google stelde tijdens Google I/O 2021 zijn nieuwe Material You-vormgeving voor Android voor. De kleur van achtergrond die je op je telefoon gebruik smelt daarbij naadloos samen met de rest van de interface. Google beweert dat dat alles er nog beter zal uitzien op de Pixel 6-reeks.

Google zegt dat de Pixel 6-reeks de meeste lagen van beveiliging brengt op het vlak van hardware die je in een telefoon kan vinden. Daarmee bedoelt Google verwijst de aparte beveiligingschip zoals de Titan M die het al enkele jaren in zijn telefoons gebruikt. Eerder kwamen we al wel te weten dat de telefoons vijf jaar lang updates zullen ontvangen.  

Google Pixel 6 - prijzen en beschikbaarheid

De Google Pixel 6 is te koop vanaf 649 euro in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je de Pixel 6 kopen, dan kun je dat via de Google Store in deze landen doen. Een uitgebreide uitleg vind je hier op Androidworld.

Google Pixel 6

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk