ASUS ZenFone 8

Review

ASUS ZenFone 8 - specificaties

ASUS stelt dat er een ontzettend grote doelgroep is van gebruikers die graag een kleinere telefoon willen, maar met compacte specificaties. Het nieuwe ZenFone 8-toptoestel kreeg daarmee een 5,9 inch AMOLED-scherm en een 120 Hz verversingssnelheid. De smartphone heeft een formaat dat een lengte heeft dan 147 mm en een breedte van 74 mm. Dat maakt hem dus kleiner dan andere compacte toestellen zoals de Google Pixel 5 en de Sony Xperia 5 III. Om dat kleine formaat te bekomen in combinatie met high-end features, moest ASUS een speciaal compact moederbord ontwikkelen.

De ZenFone 8 heeft verder een behuizing die volgens ASUS met plastic is afgewerkt, maar wel op een hoogwaardige manier. De telefoon is ook waterbestendig en heeft een IP68-certificering. Verder werkte ASUS ook samen met Dirac om een extra stevige speaker in de telefoon te bouwen. De speaker heeft ook een virtuele basfunctie dat softwarematig de werking van een basgeluid softwarematig kan nabootsen. De telefoon komt ook met een 3,5 mm audiojack en een vingerafdrukscanner onder het scherm.

High-end prestaties

De Snapdragon 888 is daarnaast de motor van deze ASUS ZenFone 8. Je kan de telefoon verkrijgen in verschillende combinaties van opslag en RAM, namelijk 6 GB / 128 GB, 8 GB / 256 GB en 16 GB / 256 GB. ASUS gebruikt het snelle LPDDR5-geheugen.

ASUS ZenFone 8

De ZenFone 8 werkt met ASUS' eigen ZenUI-sotwareschil. Die komt met een aantal handigheden, waaronder de game Genie-gamemodus, de AudioWizard-equalizer en een opnamefunctie voor telefoongesprekken. Bijzonder is ook de one-handed-modus waarmee je de hoogte van de interface kan verstellen zodat je de telefoon makkelijker in één hand kan bedienen. De ZenFone 8-reeks kan rekenen op twee jaar lang versie- en beveiligingsupdates.

Slim opladen

De smartphone is uitgerust met een 4.000 mAh accu en opladen kan met de 30 watt snellader. ASUS zet daarbij in op zijn slimme oplaadtechniek die ervoor zorgt dat je slechts tot 80 tot 90 procent oplaadt. Als je de accu niet voor de volle 100 procent oplaadt, dan is dat beter voor de levensduur van de batterij.

De ASUS ZenFone 8 komt met twee camerasensors op de achterkant. De belangrijkste is de 64 MP hoofdcamera. Deze sensor is de bekende Sony IMX 686 die we onder meer kennen van de Poco F2 Pro. Verder wordt de camera bijgestaan door optische beeldstabilisatie om scherpe foto's en filmpjes te maken, en er is een 12 MP groothoekcamera die ook voor macrofotografie wordt ingezet. Vooraan heeft de telefoon een 12 MP selfiecamera.

ASUS ZenFone 8 - prijzen en beschikbaarheid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk