Proton Mail: Versleutelde mail

Proton Mail: Versleutelde mail

Je staat er misschien niet bij stil maar e-mails worden doorgaans onbeveiligd verzonden over het internet verstuurd. Omdat de mails onbeveiligd worden verzonden, is het mogelijk de e-mail te onderscheppen. Vandaar dat er vraag is naar een e-mailapplicatie die deze beveiliging wel weet te bieden en ProtonMail is een voorbeeld daarvan. Deze app kan beveiligde berichten versturen. ProtonMail biedt onder andere een e-mailapplicatie voor Android, iOS en Windows – maar ProtonMail is ook als webapplicatie beschikbaar.

ProtonMail is ook opensource, en je kan de code inzien op GitHub. De app is gratis te gebruiken, maar er is ook een betaalde variant. Hiermee bied je ondersteuning aan de ontwikkelaars. Proton ontvangt overigens geen financiering van particuliere bedrijven. Wel ontvangt het investeringen vanuit stichtingen en is het aangesloten bij het ‘Horizon 2020 Framework Programme’ van de Europese Unie.

Proton Mail: Versleutelde mail
Proton Mail: Versleutelde mail
Proton Mail: Versleutelde mail
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk