TikTok komt met AR-lenzen vergelijkbaar met die van Facebook en Snapchat

TikTok komt met AR-lenzen vergelijkbaar met die van Facebook en Snapchat

TikTok is bezig met het creëren van eigen Augmented Reality-lenzen. Met deze lenzen kun je digitale elementen toevoegen aan je foto. Denk aan effecten als het veranderen van je gezicht in een super schattig pluizig poesje, of het toevoegen van gekke baarden, brillen en/of hoedjes op je gezicht. Een digitaal element wordt dus toegevoegd aan de werkelijkheid, in je foto. Met deze lenzen neemt TikTok een belangrijke functie van onder andere Snapchat en Facebook over.

TikTok Effect Studio

TikTok werkt aan een AR-toolset waarmee ze verschillende AR-ervaringen willen aanbieden. Dat meldt TechCrunch. Op dit moment kun je als ontwikkelaar jezelf aanmelden op de nieuwe Effect House-website van TikTok, waarin je vervolgens je eigen effecten kunt maken, verwerken en/of editen. Deze AR-effecten zouden vervolgens geschikt moeten worden gemaakt voor de TikTok-app om hierna beschikbaar te worden voor alle TikTok-gebruikers. De effecten die worden gemaakt in de TikTok Effect Studio zouden specifiek voor TikTok gemaakt moeten worden, het is de bedoelding dat deze niet met apps van derden gaan werken.

TikTok komt met AR-lenzen vergelijkbaar met die van Facebook en Snapchat

Volg je Androidworld trouwens al op TikTok? Je vindt hier onder andere handige tips & tricks over Android en verschillende video's over smartphones, apps en nog veel meer! Volg Androidworld op TikTok!

Nieuwe TikTok-ervaring

Volgens TikTok moeten de AR-effecten ervoor zorgen dat de makers van TikTok-video's nieuwe creatieve ideeën kunnen bedenken en maken. Een woordvoeder van TikTok laat verder het volgende weten: ''We denken altijd aan nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan onze gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken, momenteel experimenteren we met manieren om makers extra tools te geven om hun creatieve ideeën tot leven te brengen voor de TikTok-gemeenschap." Het is nog niet precies bekend wanneer de AR-effecten uit de TikTok Effect Studio ook daadwerkelijk in de TikTok-app beschikbaar komen. We houden het voor je in de gaten.

Gebruik jij TikTok? En zou jij de AR-effecten gaan gebruiken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

TikTok
TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

Meer info

Lees ook
Lees meer over:
TikTok Augmented reality

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties