Telegram is offline gehaald in Brazilië door een foutje met e-mailen

Telegram is offline gehaald in Brazilië door een foutje met e-mailen

Telegram is offline gehaald in Brazilië omdat het niet zou hebben voldaan aan verzoeken van de staat om bepaalde accounts die verkeerde informatie verspreiden te blokkeren. Volgens de oprichter van Telegram, Pavel Durov, is er iets verkeerd gegaan in de mail en hij hoopt dan ook dat de Braziliaanse rechter hem langer de tijd geeft om dit recht te zetten.

Telegram offline in Brazilië

Volgens Brazilië zou Durov en zijn team meerdere malen geweigerd om accounts te bevriezen die desinformatie verspreiden en zou het hiermee niet voldoen aan de wet- en regelgeving die in dat land geldt. CEO Pavel Durov heeft zijn excuses aangeboden voor de nalatigheid en hoopt dat hij nog een paar dagen krijgt om alsnog aan de verzoeken en regels van de overheid te voldoen. Telegram wemelt in Brazilië van de extreemrechtse gebruikers, die op andere social media inmiddels niet meer terechtkunnen nadat de Braziliaanse regering heeft aangegeven dat kwetsende accounts die desinformatie verspreiden moeten worden geband.

Telegram moest zulke accounts ook verbannen, maar heeft dit tot op heden niet gedaan, waardoor de Braziliaanse rechter besloot de app niet langer toe te staan. Volgens Durov is het geen onwil, maar heeft het alles te maken met e-mails die niet goed zijn verwerkt. Hij schrijft: “Ik ben er zeker van dat wanneer er een betrouwbaar communicatiekanaal is, we op efficiënte wijze kunnen voldoen aan de verzoeken om openbare kanalen die verboden zijn in Brazilië te stoppen.”

Telegram is offline gehaald in Brazilië door een foutje met e-mailen

E-mailfoutje

Hij schrijft: "Het lijkt erop dat we een probleem hadden met e-mails die tussen onze telegram.org-bedrijfsadressen en het Braziliaanse Hooggerechtshof gingen", zegt Durov. Hij heeft de rechtbank dan ook gevraagd om toekomstige verzoeken naar een speciaal e-mailadres te sturen. Dat deed de rechtbank echter niet, waardoor Telegram de e-mails miste. Nu zegt Telegram de e-mails te hebben gevonden en hoopt samen met de rechtbank tot een oplossing te komen.

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Lees meer over:
Apps Telegram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties