Snapdragon 780G met 5G aangekondigd voor hogere midrange telefoons

Snapdragon 780G met 5G aangekondigd voor hogere midrange telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft zijn nieuwe paradepaardje voor smartphones uit de hogere middenklasse voorgesteld: de Snapdragon 780G. De processor komt met degelijke prestaties en 5G-internet. Hij verschijnt vermoedelijk als eerste in de Xiaomi Mi 11 5G.

Snapdragon 780G

Qualcomm heeft eindelijk een opvolger klaargestoomd voor zijn Snapdragon 765-chipset. Die was vorig jaar erg populair, want smartphones zagen erin een alternatief voor de prijzige Snapdragon 865. De nieuwe Snapdragon 780G zet in op goede prestaties en het maakt 5G-internet mogelijk met een geïntegreerde modem, dat weet Winfuture.

Allereerst valt op dat de nieuwe chipset wordt gemaakt volgens hetzelfde energie-efficiënte 5 nanometer proces als de high-en Snapdragon 888. Hij komt met twee ARM Cortex-A78-kernen die geklokt zijn op 2,4 Ghz en het overige werk wordt gedaan door de zes Cortex-A55-cores van 1,8 GHz. De gpu die het werk opknapt in games is de Adreno 642. Hij komt met grafische stuurprogramma's die nadien nog te verbeteren zijn en maakt 10-bit HDR-gaming mogelijk op telefoons.

Snapdragon 780G met 5G aangekondigd voor hogere midrange telefoons

De Xiaomi Mi 11 Lite zou de eerste zijn die met de chipset verschijnt, dit is een gelekte render

5G-internet en fotografie

Belangrijk aan de Snapdragon 780G is verder dat Qualcomm met de X53-modem 5G-downloadsnelheden mogelijk maakt tot 3,3 Gbps, en er is ook ondersteuning voor de snelle sub-6Ghz bande van het spectrum. Bovendien is er nog een belangrijke upgrade als het om verbinding gaat, want Qualcomm maakt ondersteuning voor bluetooth 5.2 en de wifi 6E-standaard mogelijk bij zijn midrange processor.

Snapdragon 780G met 5G aangekondigd voor hogere midrange telefoons

Als het dan om fotografie gaat dan merken we dat Qualcomm smartphones met een Snapdragon 780G beelden laat nemen met drie camera's tegelijk. De nieuwe Spectra 570 image signal processor (isp) kan ook filmpjes opnemen in HDR10+-kwaliteit en er zijn ook verbeteringen die fotograferen in onderbelichte omstandigheden optimaliseert.

Gerelateerde artikelen

Als laatste is er nog kunstmatige intelligentie, want er is een nieuwe Neural Processing Unit (NPU) die 12 TOP's aan berekeningen mogelijk maakt, ten opzichte van 5,5 TOP's bij zijn voorganger. De eerste telefoons met de Snapdragon 780G worden in het tweede kwartaal van 2021 verwacht. De telefoon zal volgens geruchten als eerste verschijnen in de Xiaomi Mi 11 Lite 5G.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk