Dit zijn Qualcomms drie nieuwe midrange-processors met wifi 6

Dit zijn Qualcomms drie nieuwe midrange-processors met wifi 6

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Midrange-processors van Qualcomm

Het kan niet altijd de laatste, high-end Snapdragon 865 zijn die in combinatie met zijn 5G modem in de schijnwerpers staat. 4G is in Nederland nog altijd de norm en het leeuwendeel van alle smartphones zijn middenklassers en niet de premium-vlaggenschepen. Qualcomm komt met een nieuwe reeks chipsets die speciaal bedoeld wijn voor midrange- en budgettoestellen, al introduceren ze ook nieuwe features.

De Qualcomm 720G is de meest interessante van het drietal en hij plaatst zich net onder de Snapdragon 730G die vorig jaar werd onthuld. Qualcomms chipset komt met een kloksnelheid van 2,3 GHz en hij ondersteunt 4K-opnames en camera's tot 192 MP.

Snapdragon 865

Wi-Fi 6-standaard

Daarnaast is er de Snapdragon X15 LTE-modem die de Wi-Fi 6-standaard ondersteunt, ofwel 802.11ax. De nieuwe wifi-standaard zorgt onder meer voor betere ondersteuning voor MIMO-netwerken (Multiple-Input Multiple-Output). De eerder gelanceerde Snapdragon 730G die onder meer in de OPPO Reno 2 en de Xiaomi Mi Note 10 wordt gebruikt werkt nog niet met Wi-Fi 6. De Snapdragon 720G komt verder met een downloadsnelheid van 800 Mbps.

Qualcomm komt ook met twee chipsets voor minder krachtige telefoons: de Snapdragon 662 en Snapdragon 460. Ze werken respectievelijk met een kloksnelheid van 2,0 GHz en 1,8 GHz. Qualcomm zegt dat ook deze minder krachtige chipsets met de Wi-Fi 6 standaard komen, al is de downloadsnelheid wel lager. Ze bieden wel ondersteuning voor drie cameralenzen, opnames in 1080p en camerasensors met 48 MP.

De Snapdragon 720G zal dit kwartaal al in telefoons worden gebruikt, maar de andere chipsets zullen we pas later dit jaar zien. Eerder lanceerde ook MediaTek zijn midrange-processors voor 2020.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk