Qualcomm Snapdragon 712 officieel: prestatieboost en beter snelladen

Qualcomm Snapdragon 712 officieel: prestatieboost en beter snelladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 712

Qualcomm heeft zijn Snapdragon 712 gelanceerd, dat is een krachtigere versie van de Snapdragon 710 die afgelopen zomer werd aangekondigd en die we al onder meer zagen in de OPPO RX17 Pro. Het gaat om een kleine verbeteringen, waarbij de 10 nanometer FinFET-architectuur behouden blijft samen met de rekenkernen die voor de processor gebruikt werd.

Het gaat nog steeds om een octa-core-processor met 2 krachtige Kryo 360 Gold-kernen die dit keer gelokt zijn op 2,3 GHz in plaats van 23,2 GHz en daarnaast blijven de zes Kryo 360 Silver-kernen geklokt op 1,7 GHz. Dat klinkt als een minieme verbetering, maar het leeft toch een prestatiewinst van 10 procent op volgens Qualcomm, en volgens de chipmaker is dat vooral te merken bij grafische toepassingen zoals 3D-spellen.

Beeld van de Snapdragon 712

Quick Charge 4+

Een ander verschil zit hem in de capaciteiten voor snelladen, want de telefoon ondersteunt Qualcomms Quick Charge 4+, in tegenstelling tot Quick Charge 4 uit de Snapdragon 710. Volgens de fabrikant kunnen telefoons nu in theorie in een kwartier tijd voor de helft opladen.

Wat verder behouden bleef, is de Snapdragon X15 LTE-modem. Die ondersteunt Cat 15 LTE dat snelheden tot 800Mbps oplevert. De modem heeft ook de meest recente 4G-technologie aan boord met de 4x4 MIMO, waarmee hij in gebieden met slecht bereik de downloadsnelheden met 70 procent kan verhogen. Ook de Qualcomm Adreno 616-gpu blijft nog steeds aan boord in combinatie met de snellere processor en ook op het gebied van cameramogelijkheden blijft alles behouden. De chipset ondersteunt dual camera's tot 20 MP of een enkele camera tot 32 MP.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk