Project Treble komt ook naar oudere smartphones

Project Treble komt ook naar oudere smartphones

Project Treble

Het updaten van de Androidversie blijft voor veel fabrikanten een lastige kwestie, met als gevolg dat het lang kan duren voordat een update klaar is. Daarom is Android in twee delen wordt opgesplitst met Project Treble. Het eerste gedeelte bestaat uit het gedeelte waarbij chip-fabrikanten de chips geschikt maken voor de nieuwste Android-update, en het andere gedeelte is voor de smartphonefabrikanten zelf.

Het gevolg is dat Android veel sneller geüpdatet kan worden, en dat fabrikanten niet op de chipset-makers hoeven te wachten. Voor een complete uitleg kan je hier klikken. Project Treble kan standaard op smartphones worden gezet die met Android 8.0 O worden verscheept. Voor oudere smartphones is dit technisch wat ingewikkelder. Google heeft dit al wel voor elkaar gekregen voor de Google Pixel en XL, door de goede support van Qualcomm bij de Snapdragon 821. Andere smartphones leken er echter bij in te schieten.

Nu krijgen we via een podcast van werknemers van Google te horen dat Google met andere fabrikanten samenwerkt om Project Treble ook naar oudere smartphones te brengen. Er wordt niet genoemd om welke fabrikanten of smartphones het gaat, maar het ligt voor de hand dat dit sowieso HTC en LG zijn. Deze specifieke merken zijn niet verrassend, aangezien de komende Google Pixel 2 en Pixel 2 XL door HTC en LG worden gemaakt. De intensieve samenwerking tussen Google, HTC en LG over bepaalde onderwerpen zoals Project Treble is daardoor een logisch gevolg.

Dit zou goed nieuws zijn, omdat je dan niet per se een nieuw toestel hoeft te kopen om van Treble gebruik te kunnen maken. Ook wordt er genoemd dat Google samen met fabrikanten ervoor wil zorgen dat Android 8.0 0 sneller wordt uitgerold, terwijl er meteen Project Treble wordt toegevoegd, wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

Ten slotte wordt er nog verteld dat smartphones met Treble stock Android kunnen draaien. Mocht bijvoorbeeld de Galaxy S8 ondersteuning krijgen voor Project Treble, dan zou het dus theoretisch puur Android kunnen draaien. De praktijk zal waarschijnlijk anders uitpakken, maar het is in ieder geval een leuke gedachte! De postcast kan je hier luisteren.

Bron: XDA-Developers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties