Nokia gaat voor minder verwarrende productnamen met minder Plus-modellen

Nokia gaat voor minder verwarrende productnamen met minder Plus-modellen

Verwarrende Nokia-namen

HMD Global is het Finse bedrijf dat de Nokia-merknaam voor telefoons bezit en in die tijd leverde het merk sterke toestellen af met een pure Android-ervaring en een goed updatebeleid. Alleen bleek het merk minder sterk te zijn in het geven van namen aan die telefoons, met een meer verwarrende line-up van productnamen dan dat andere Scandinavische merk, IKEA.

Nokia heeft enerzijds telefoons als de Nokia 6 die opgevolgd worden door Nokia 6.1 en binnenkort door de Nokia 6.2. Daarnaast zijn er Plus-varianten, maar daar begint de verwarring. Zo was de Nokia 7.1 minder krachtig dan de populaire Nokia 7 Plus en de Nokia 8.1 was dan weer de rechtstreekse opvolger van de Nokia 7 Plus, maar dat toestel had niets te maken met het Nokia 8-vlaggenschip. Ondertussen hadden we Wout Martens, de marketing manager Benelux al te gast in onze studio bij de AW Hangout-podcast, waar we om meer duidelijkheid vroegen omtrent de productnamen. Zijn verklaring kan je hier beluisteren.

Nokia 8.1

Eenvoud creëren

Recent sprak ook Gadgets360 bij het lanceringsevenement van de nieuwe Nokia 2.2 in India met Pranav Shroff, de global portfolio general manager van HMD Global. De man geeft daarin toe dat het huidige aanbod te verwarrend is voor de consument: "We zijn het onze klanten - en iedereen in feite - verschuldigd dat het [productportfolio] duidelijk is. Als we het niet hebben duidelijk gemaakt, en dat is volgens mij het geval, dan moeten we dat verbeteren", zegt Shroff.

"We hebben een taak te volbrengen, dat is voor mij duidelijk. Dus ja, onze strategie [in de toekomst] bestaat eruit om de eenvoud te brengen die we altijd al hadden willen brengen. Verder maakt Shroff duidelijk dat de Plus-naam minder gebruikt zal worden door Nokia.

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties