'Toekomstige Nokia's krijgen camera-app van Lumia-toestellen'

'Toekomstige Nokia's krijgen camera-app van Lumia-toestellen'

Patenten

Er zijn 500 vastgelegde patenten door Microsoft overgedragen aan de Finse fabrikant en licentiehouder Global HMD, zo meldt NokiaMob. Een aantal jaren terug nam Microsoft de telefoontak van Nokia over en kreeg destijds ook de patenten in handen. Een aantal hiervan mag HMD nu dus gebruiken.

Onder deze patenten bevindt zich de gebruikersinterface van de camera-app van Nokia Lumia-toestellen. Daarnaast zijn er ook nog wat oudere en waarschijnlijk onbruikbare ontwerpen overgedragen, zoals die van de Nokia 3310 en die van de Nokia N-Gage.

De camera-interface is daarentegen erg interessant. Deze werd voorheen gebruikt op diverse Windows Phone- en Symbian-draaiende Nokia Lumia-toestellen en was erg makkelijk te bedienen vanwege de instelmogelijkheden in combinatie met de ringen. Hiermee kon men de witbalans of iso-waarden naar wens aanpassen. Het is dus goed mogelijk dat komende Nokia-toestellen worden uitgerust met een camera-app gebaseerd op de interface van zijn voorganger.

HMD is een Finse fabrikant die sinds dit jaar de productie verzorgd van Nokia-telefoons. De Nokia 6 moest de glorie van weleer weer herstellen, het is dan ook een toestel geworden dat wordt gekenmerkt door vakmanschap, aldus HMD. Even later volgden de Nokia 3 en de Nokia 5.

Op het moment zijn alle ogen gericht op de komst van de Nokia 8 die op 16 augustus wordt gepresenteerd. Dit vlaggenschip zou zijn voorzien van een 5,3 inch QHD-scherm, een Snapdragon 835 in combinatie met 4GB RAM en 64GB opslag, een dubbele camera met 13 megapixel-sensors van Carl Zeiss en dual-sim.

De camera-interface-patenten zouden goed van pas komen gezien de onlangs hernieuwde samenwerking met lenzenfabrikant Carl Zeiss, waarmee HMD de zogenaamde 'imaging experience' naar een hoger niveau wil tillen.

Via: NokiaMob

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties