Nederlandse providers gaan ondersteuning bieden voor e-SIM

Nederlandse providers gaan ondersteuning bieden voor e-SIM

e-SIM in Nederland

Vodafone en T-Mobile gaan in Nederland e-SIM ondersteunen, zo meldt Tweakers. Een e-SIM-slot in een smartphone is een chip met een virtuele simkaart. Het voordeel hiervan is dat je niet meer fysiek van simkaart hoeft te wisselen, via een beveiligde server krijg je toegang tot het netwerk (simprofiel).

De gisteren aangekondigde Pixel 2-toestellen, maar ook Samsung-horloges en een aantal Apple-apparaten beschikken al over zo'n e-SIM. Helaas is het e-SIM-slot in de Pixel 2 en Pixel 2 XL alleen geschikt voor Googles voor Project Fi. Dit virtuele mobiele netwerk is in 2015 door Google gelanceerd in de Verenigde Staten, en biedt een providerdienst dat automatisch herkent welk netwerk voor jou het beste is op een bepaald moment.

De geschiedenis van de simkaarten kan het beste in grootte worden beschreven. Op de afbeelding hieronder is dat duidelijk te zien dat deze in de loop der jaren steeds kleiner zijn geworden en nu gaat de toekomst ons e-SIM brengen. Bij het overstappen van provider, hoeven we dan niet meer te wachten totdat de simkaart er is om aan de slag te gaan. Daarbij is een e-Sim erg klein en neemt dus minder ruimte in beslag.

Geen termijn

Tele2 gaat dit najaar in een aantal landen beginnen met het ondersteunen van e-Sim, hopelijk valt Nederland hier ook onder. T-Mobile heeft nog geen datum genoemd, en dit geldt ook voor Vodafone. Beide geven aan dat ondersteuning eraan komt, maar geven geen planning af.

Providers zullen geen haast maken, daar er momenteel nog maar weinig apparaten op de Nederlandse markt zijn met een e-SIM-slot. We hopen dan ook dat fabrikanten op korte termijn toestellen met e-SIM gaan aanbieden.

Lees meer over:
Providers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties