Onderzoek: Helft Nederlanders vreest inbreuk privacy door slimme apparaten

Onderzoek: Helft Nederlanders vreest inbreuk privacy door slimme apparaten

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

De helft van de Nederlanders is bang dat slimme apparaten in huis inbreuk kunnen maken op hun privacy, dat blijkt uit een onderzoek. Het is opvallend dat in het bijzonder dertigers en zestigplussers zich het meeste zorgen maken.

Privacy en smarthome

Onderzoek bij 1.035 Nederlanders wijst erop dat heel wat mensen vrezen dat slimme apparaten in huis een inbreuk maken op hun privacy. Dat is wat 48 procent van de ondervraagden denkt. Daarbij maken vooral dertigers zich opvallend vaker zorgen om hun privacy (56 procent) dan zestigplussers (veertig procent), dat stelt VPNdiensten.nl.

Bij diezelfde leeftijdsgroepen vinden we ook de meeste gebruikers die smarthome-apparaten volledig afzweren. Een derde van de zestiger en dertigers zegt ook liever geen slimme apparaten wil gebruiken. Onder jongeren tot dertig jaar geldt dit slechts voor vijftien procent. Wil je meer weten over de uitkomsten van dit onderzoek? Bekijk dan het artikel dat onze collega's van AW Smart hierover hebben geschreven.

Wat denk jij? Maak jij je zorgen om een privacyinbreuk vanwege de smarthome-apparaten die je gebruikt? Laat het ons weten in de reacties.

Onderzoek: Helft Nederlanders vreest inbreuk privacy door slimme apparaten

Smarthome Themaweek

In 2021 hielden we op Androidworld de Smarthome Themaweek en in die week kon allerlei artikelen daarover lezen op je favoriete Androidwebsite. Hier vind je een overzicht van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk