Moto G6 Plus krijgt nu Android 9.0 Pie in Nederland

Moto G6 Plus krijgt nu Android 9.0 Pie in Nederland

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Moto G6 Plus Android 9.0 Pie

De Moto G6 Plus ontvangt vanaf nu de update naar Android 9.0 Pie. Dit blijkt uit een tip die we van Willem hebben ontvangen. In de meegestuurde screenshot valt te zien dat de update meteen de veiligheidspatch van december met zich meebrengt. De vorige keer dat de G6 Plus werd bijgewerkt was dit met de beveiligingspatch van september. De update heeft versienummer PPW29.116-29 meegekregen. De uitrol van Pie naar elk toestel gaat meestal in fases: eerst krijgt een klein deel van de gebruikers in een bepaalde regio deze, alvorens naar meer mensen uit te rollen. Nederland zit vanaf nu dus ook in de regio waarnaar de update wordt uitgerold.

Moto G6 Plus Android Pie

In Android Pie zijn er de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo wordt er beter met energie omgegaan door apps strenger af te sluiten die lange tijd niet zijn gebruikt, is er een nieuw uiterlijk in snelle instellingen en het algemene instellingen-menu te zien en hebben sommige telefoons de tool Digitaal Welzijn. Het is niet duidelijk of de Moto G6 Plus hier ook over beschikt: de G7 krijgt Digitaal Welzijn wel in een komende update.

Motorola heeft ten tijde van de aankondiging van de G6-serie laten weten dat deze toestellen drie jaar lang veiligheidsupdates zullen krijgen. Over versie-upgrades werd niets vermeld, al kunnen we er vanuit gaat dat er één grote upgrade wordt gegeven. Dit is bij voorgaande toestellen in de Moto G-serie ook het geval geweest en is bij de nieuwste Moto G7-serie ook van toepassing. De Moto G6 Plus werd met Android 8.0 Oreo uitgebracht en heeft nu dus zijn 'verplichte' versie-update ontvangen.

Over de update voor de reguliere Moto G6 is ons nog niks bekend. Mocht je over dit toestel beschikken en de update naar Pie ontvangen, laat dit dan weten door ons te tippen via tips@androidworld.nl. Zo weten de andere lezers ook dat een update is gearriveerd.

Bedankt voor de tip, Willem!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk