MediaTek slaat Helio P80 over en onthult binnenkort Helio P90

MediaTek slaat Helio P80 over en onthult binnenkort Helio P90

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

MediaTek Helio P90

Hoewel het nog te vroeg is voor MediaTek om weer een ​​nieuwe chipset te lanceren voor mid-range apparaten, heeft het bedrijf al wel Twitter gebruikt om de lancering van de aankomende Helio P90-chipset te teasen. Het bedrijf claimt dat de aankomende chipset krachtig en efficiënt is en daarnaast voorzien is van ‘baanbrekende AI’. De teaser valt in lijn met recente geruchten en benchmarkscores van de Helio P80, die slechts een klein beetje achterbleven op die van de aankomende Snapdragon 8150-chipset.

Tweet MediaTek

Het is echter interessant om te zien dat het bedrijf blijkbaar meteen naar de P90 springt en de P80 volledig overslaat. TL Lee, General Manager van Wireless Communication van MediaTek, vertelde aan 91mobiles dat de chipfabrikant een stapje overslaat in de naamgevingsklasse om te laten zien dat Helio P90 niet alleen een iteratieve upgrade is, maar dat hij aanzienlijk beter is dan de Helio P70-processor die werd onthuld in oktober van dit jaar.

Release

Lee bevestigde verder dat de Helio P90-chipset op 13 december onthuld zal worden tijdens een evenement in China. De chipset zal binnenkort beschikbaar zijn voor OEM's om te testen na de lancering, maar apparaten die erdoor worden aangedreven, zullen pas in 2019 op de markt komen. MediaTek verwacht dat de eerste reeks apparaten waarin de Helio P90-chipset wordt geïmplementeerd zijn weg naar de markt in het tweede kwartaal van 2019 zal vinden. Wellicht zal de Realme U2 de eerste telefoon zijn die door deze chipset wordt aangedreven, maar geruchten doen ook vermoeden dat de OPPO R19 het eerste toestel met de chipset zou kunnen zijn.

MediaTek Helio P90

Via: 91Mobiles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk