MediaTek Helio P70 officieel: high-end chipset met focus op gaming en AI

MediaTek Helio P70 officieel: high-end chipset met focus op gaming en AI

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

MediaTek Helio P70

De MediaTek Helio P70 maakt gebruik van 8 kernen welke bestaan uit de Cortex A73 en de Cortex A53, het grafische gedeelte wordt verzorgd door de Mali-G72. Door deze configuratie worden de kloksnelheden verbeterd tot wel 13%. Er is ondersteuning voor 20:9-schermen met Full HD+. De CorePilot 4.0-technologie van MediaTek regelt welke kernen bepaalde taken krijgen toegewezen. Waarbij de focus ligt op het energiebeheer en de snelle gebruikerservaring. MediaTek maakt gebruik van het nieuwste FinFET-productieproces van TSMC 12 nm, dat tot 15% minder stroom verbruikt dan andere producten van de 14nm-klasse.

Deze nieuwe MediaTek Helio P70 heeft 10-30% meer verwerkingsrendement op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daardoor kan de P70 ingewikkelder taken aan op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ook op het gebied van gaming zijn er ook verbeteringen. Zo is er een verbetering in de latency (vertraging). Op het gebied van fotografie heeft de P70 een nieuwe diepte-engine die onder andere snellere bokeh-voorbeelden met 24 frames per seconde kan leveren. Ook is er een focus realtime HDR-opname en verwerking. Ook is de verwerking van de foto's verbeterd waardoor je geen stotter-effect krijgt wanneer je veel foto's achter elkaar maakt. Op het gebied van verbindingen zorgt de Helio P70 ervoor dat er bij gebruik van dubbele simkaarten op beide kaarten gebruik gemaakt kan worden van VoLTE (bellen via 4G).

Beschikbaarheid

We zullen de komende maanden deze nieuwe MediaTek Helio P70 in smartphones gaan zien. Traditioneel zullen dat de goedkopere modellen zijn vaak van Chinese aanbieders.

Bron: MediaTek

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk