LG: "G8 ThinQ heeft 3D-camera die gezichtsherkenning van iPhone overtreft"

LG: "G8 ThinQ heeft 3D-camera die gezichtsherkenning van iPhone overtreft"

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

LG is nog niet klaar om te pronken met alle details van zijn volgende vlaggenschiptelefoon, maar gisteren heeft het bedrijf wel de 3D-technologie onthuld die we zullen zien in de camera aan de voorzijde van de G8 ThinQ.

ToF-sensor

Door een ‘Time of Flight’ beeldsensor van Infineon toe te passen, beweert LG dat de telefoon functies zoals gezichtsherkenning, augmented reality (AR)  en betere selfies in allerlei lichtomstandigheden kan leveren, terwijl hij minder stroom verbruikt dan andere oplossingen zoals FaceID van Apple. In plaats van duizenden ‘laserstraaltjes’ die gericht worden op een gezicht om zo de diepte en vorm te bepalen, doet de sensor in de LG dit door IR-licht vast te leggen terwijl het van een onderwerp reflecteert. Dit zou meer accurate resultaten opleveren en daarnaast minder rekenkracht kosten. Volgens geruchten overweegt ook Apple om eenzelfde systeem in de camera aan de achterkant van de iPhone te implementeren.

[readmore articles="197226"]

LG G8 Thinq ToF

Voorgangers

Toch zal de G8 niet de eerste telefoon zijn die deze technologie gebruikt. Dezelfde Infineon Real3-chip die hij gebruikt, is al eerder gezien in Lenovo's Phab 2 Pro. Ook de Honor View 20 bevat een dergelijke ToF-sensor. Bij de View 20 is deze echter geplaatst naast de primaire camera aan de achterzijde, terwijl hij bij de LG aan de voorkant zal worden aangebracht. De View 20 gebruikt de sensor om 3D-objecten in de echte wereld in kaart te brengen. Daarnaast zagen we ook een TOF-camera in de OPPO RX 17 Pro waar hij gebruikt wordt om nauwkeurig objecten te meten met de AR Meting-app.

[readmore articles="196625"]

Honor View 20 phantom blue

We zullen veel meer te weten komen over de LG G8 ThinQ en zijn ToF-sensor tijdens het aanstaande Mobile World Congress-evenement, waar naar verwachting LG de telefoon zal aankondigen. Volgens eerdere geruchten bevat de G8 ThinQ de Qualcomm Snapdragon 855-processor, twee achterste camera's en gebarenbesturing zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. Wat denk jij van deze telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk