LG G6 is begin april beschikbaar voor 749 euro

LG G6 is begin april beschikbaar voor 749 euro

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG G6 - specificaties

De LG G6 is officieel aangekondigd tijdens het Mobile World Congress 2017 in Barcelona. Het scherm van dit toestel valt erg op, het is groots aanwezig aan de voorzijde van het toestel. Het 5,7 inch QHD-scherm heeft een aparte beeldverhouding van 18:9. Hierdoor is het mogelijk om de randen rondom het scherm kleiner te maken en de screen-to-body-ratio te verbeteren. Hierbij is er gekozen voor een resolutie van 2880 x 1440 pixels.

De LG G6 is voorzien van twee 13 megapixel-camera's die naast elkaar geplaatst zijn aan de achterzijde. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden, hierdoor krijg je 'gewone' foto's. LG heeft al de nodige ervaring met dit soort camera, deze werd eerder gebruikt in onder andere de LG V20. De LG G6 is uitgerust met de Snapdragon 821, niet de nieuwste chipset van Qualcomm, maar wellicht voldoende. Een uitgebreide review zal dit moeten uitwijzen.

De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh. Verder is er 32GB opslaggeheugen aanwezig dat uitgebreid kan worden tot 2TB via microSD. Het werkgeheugen bedraagt 4GB. Het toestel beschikt over een IP68-certificering dat bescherming biedt tegen zowel water als stof.

De LG G6 is voorzien van een geheel nieuwe schil, LG UX 6.0 welke gebaseerd is op Android 7.0. Daarnaast beschikt het toestel over Google Assistant. Deze is nog niet bruikbaar in het Nederlands, maar als het toestel in het Engels ingesteld staat, kan deze helpen met allerlei vragen en bijvoorbeeld het bedienen van de lampen.

LG G6 - kopen

De G6 zal vanaf begin april voor 749 euro in de kleur Ice Platinum te koop zijn. De zwarte variant (Astro Black) zal exclusief via T-Mobile beschikbaar komen. De witte variant (Mystic White) komt voorlopig niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk