Lancering Android 13 is waarschijnlijk pas in september

Lancering Android 13 is waarschijnlijk pas in september

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft de release notes voor Android 13 gepubliceerd en die suggereren op een lancering van Android 13 in september.

Lancering Android 13

Google heeft Android 13 inmiddels al vrij uitgebreid getest, en we zitten in de afrondende fase ervan. Het wachten is nu op de officiële lancering en we hoopten dat die in augustus zou gaan plaatsvinden. Vooral ook omdat het bètaprogramma van Android 13 zo vroeg van start is gegaan, en er waren maar twee developer previews voorafgaand aan de bèta's.

Lancering Android 13 is waarschijnlijk pas in september

Toch in september?

De release notes van deze nieuwe Androidversie duiden echter op een lancering in september. Daarin staat namelijk het volgende: “This Android Security Release Notes contains details of security vulnerabilities affecting Android devices which are addressed as part of Android 13. Android 13 devices with a security patch level of 2022-09-01 or later are protected against these issues.”

Het beveiligingsniveau waar over gesproken wordt, staat op september (09) en dat zou betekenen dat Android 13 in die maand wordt aangekondigd. Het zou evengoed ook over de AOSP (Android Open Source Project) kunnen gaan, dus voor nu liggen alle mogelijkheden nog open. Een stukje geschiedenis: Android 12 werd op 4 oktober 2021 aangekondigd en de Pixeltelefoons kregen de update pas twee weken later. Android 10 en Android 11 werden in de maand september gelanceerd, en Android 8 en Android 9 in de maand augustus.

Gerelateerde artikelen

Na de lancering van Android 13 voor Google-telefoons zullen andere smartphonefabrikanten hun updateplannen voor de lancering van Android 13 voor hun telefoons delen. In de tussentijd moeten ontwikkelaars hun apps geschikt maken voor Android 13. Met deze aankomende Android-versie is het bijwerken van apps belangrijker dan ooit geworden.

De populairste artikelen over Android 13

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk