Snelle auto's? Lamborghini komt met ultra-premium en dure smartphone

Snelle auto's? Lamborghini komt met ultra-premium en dure smartphone

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Lamborghini staat bekend om zijn snelle en exotische auto's. Nu heeft het Italiaanse bedrijf in samenwerking met Tonino een ultra-premium smartphone uitgebracht. En het prijskaartje is ook zoals we van Lamborghini gewend zijn!

Lamborghini smartphone

Ooit al eens een ultra-luxe smartphone gewild die niemand anders heeft? Dan kan Lamborghini je wellicht helpen. Voorwaarde is wel dat je een goed gevulde portemonnee hebt, want dit exemplaar kost om precies te zijn 2.450 dollar. Dit is omgerekend 2080 euro. En wat krijg je hiervoor terug? De Tonino Lamborghini Alpha One is een smartphone die één en al luxe uitstraalt, en dat blijkt ook wel uit het promotiefilmpje. 

De achterzijde is van Italiaans leer gemaakt (LG G4, iemand?), en er is een gouden afwerking aan de zijkant. Ook wordt een hoesje van een soortgelijk materiaal meegeleverd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een materiaal dat sterker dan titanium is. Natuurlijk is een logo van Lamborghini prominent op de Alpha One geplaatst, want wees nou eerlijk: deze smartphone koop je om te laten zien dat je een goede smaak hebt en het kan betalen. 

Voor de goede specificaties hoef je het namelijk niet te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een Snapdragon 820, een chip van dik anderhalf jaar oud. Dit is meer te vergelijken met een Lamborghini Gallardo, en geen Aventador. Valt toch tegen, voor een prijs van dik 2000 euro. De processor wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, wat door middel van micro-sd uitgebreid kan worden. 

Het scherm is een 5.5 inch QHD exemplaar. Het toestel draait op Android 7.0 Nougat, maar verwacht geen tijdige updates op dit toestel. Ook is er ondersteuning voor dual-sim aanwezig, is er een 20 megapixel camera aan de achterzijde net als de vingerafdrukscanner. Aan de voorkant is een Dolby dual-speaker te vinden. 

[readmore articles="178537"]

Het ligt voor de hand dat de verkopen niet de snelheid van een Lamborghini halen. Dat bewees Vertu onlangs ook al: deze maker van ultra-luxe smartphones die tienduizenden euro's moesten opleveren, redde het niet en werd failliet verklaard.

En kijken we naar de vorige smartphone van Lamborghini die 6000 dollar moest opleveren, dan is de Alpha One best een koopje! De Tonino Lamborghini Alpha One wordt vanaf vandaag verkocht in het Verenigde Koninkrijk, de United Arab Emirates en zelfs online. Je krijgt er helaas geen auto bij. En zelfs geen oplaadadapter. Dat is dan wel weer karig, Lamborghini... 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk