'HTC-topman: HTC U11 verkoopt beter dan voorgangers'

'HTC-topman: HTC U11 verkoopt beter dan voorgangers'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Meer verkocht 

HTC-president Chang Chia-lin heeft aan Focus Taiwan aangegeven dat de op 16 mei aangekondigde HTC U11 populairder is dan de HTC 10 en de HTC One M9. Deze informatie heeft de topman gebaseerd op de verkopen van de drie vlaggenschepen vergeleken over eenzelfde periode. Hij heeft geen exacte cijfers gedeeld, maar geeft wel aan dat de goede recensies die het toestel volgens hem heeft ontvangen, bij hebben gedragen aan het positieve resultaat.

HTC heeft het de laatste jaren zwaar op de smartphone-markt, goed nieuws kunnen ze zeker gebruiken. Ook na de bijzondere oproep van begin deze maand, waar HTC gebruikers van HTC Elevate, een gesloten community met die-hard-fans, verzocht negatieve commentaren te weerleggen in ruil voor goodies.

Blijkbaar doet de HTC U11 het zo goed dat HTC momenteel moeite heeft met het voldoen aan de wereldwijde vraag naar het Taiwanese vlaggenschip, maar in juli zouden er weer voldoende exemplaren op voorraad moeten liggen.

HTC U11

Met de HTC U11 slaat HTC een nieuwe weg in en neemt het bedrijf afscheid van vier jaar aan aluminium unibody-vlaggenschepen. De HTC U11 beschikt over een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en is voorzien van gebogen 3D-glas. De HTC U11 draait op de nieuwste high-end-chipset van Qualcomm, de Snapdragon 835 en er is 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslag te vinden. Aan de voorkant is een 16 megapixel-camera te vinden, achterop is een 12 megapixel-camera aanwezig. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

De onderscheidende factor van dit toestel is de aanraakgevoelige rand genaamd Edge Sense. Met Edge Sense worden de verschillende sensoren in de rand van de behuizing aangeduid die registreren hoe hard je er in knijpt, om er vervolgens verschillende acties aan te koppelen.

De HTC U11 is in Nederland en België verkrijgbaar in de kleuren Amazing Silver, Brilliant Black, Ice White en Sapphire Blue voor een adviesprijs van 749 euro. Onze eerste bevindingen van de HTC U11 kun je in onze preview lezen. Uiteraard volgt binnenkort de uitgebreide review van dit toestel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk