HBO gaat stoppen in Nederland, films en series kijken niet meer mogelijk

HBO gaat stoppen in Nederland, films en series kijken niet meer mogelijk

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

HBO stopt

Per 31 december 2016 zal de dienst volledig stoppen in Nederland. Vanaf dat moment kunnen Nederlanders geen films en series meer bekijken via de online streamingdienst en de tv-zenders. Dat betekent dus ook dat series als Game Of Thrones niet meer via HBO in Nederland te bekijken zijn. Ziggo heeft wel de rechten van de HBO-series, dus de kans is aanwezig dat er een nieuwe on-demand-dienst uitgerold wordt door de provider.

HBO zit nu vooral in pakketten van Nederlandse tv-aanbieders, maar biedt tevens een stand-alone abonnement aan waarbij content gestreamd kan worden via de apps en het web. Dit zal ook stoppen.

Naast de televisiepakketten en apps, wordt HBO ook veelal gebruikt in diensten zoals bijvoorbeeld KPN Play. Deze zullen ook het abonnement moeten gaan aanpassen om het verdwijnen van HBO op te vangen in Nederland.

31 december 2016 valt het doek

Heb je dus een HBO-abonnement, dan kun je nog tot 31 december allerlei content bekijken, waarna de deuren volledig op slot gaan. HBO is in Nederland een joint-venture tussen HBO en het moederbedrijf van Ziggo, Libery Global.

Via: Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk