Gratis VPN voor Google One-gebruikers is nu in meer landen beschikbaar

Gratis VPN voor Google One-gebruikers is nu in meer landen beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft eind vorig jaar een eigen vpn-dienst uitgebracht in de Verenigde Staten: 'VPN van Google One'. Deze vpn-dienst is nu ook in andere landen beschikbaar.

Wat is VPN van Google One?

Een VPN is een Virtual Private Network en het zorgt ervoor dat je van het internet kan gebruikmaken zonder dat je gevolgd kan worden door je internetproviders en de websites die je bezoekt. Daarnaast kan je met ene vpn-dienst veilig gebruik maken van openbare wifi-netwerken en verbinding maken met een netwerk op afstand. Een VPN heeft nog veel meer voordelen en die vind je in dit artikel.

VPN by Google One is ook zo'n vpn-dienst en is ingebouwd in de Google One-app. Met één tik in deze app kun je het vpn aanzetten. Je kunt het ook toevoegen aan de snelle instellingen om nog sneller toegang te krijgen. Gebruikers die minstens 2 TB aan data via Google One hebben, kunnen er gratis gebruik van maken. VPN by Google One versleutelt vervolgens al het online verkeer van je Android-telefoon, ongeacht welke app of browser je gebruikt.

  • Browse, stream en download content via een beveiligde privéverbinding.
  • Jezelf beschermen tegen hackers in onbeveiligde netwerken (zoals openbare wifi-netwerken)
  • Beperk online tracking door je IP-adres te verbergen.
VPN by Google One

VPN by Google One

Waar is VPN by Google One beschikbaar?

VPN by Google One werd eerste in de Verenigde Staten gelanceerd en voorlopig alleen met Android-telefoons. De Engelstalige helppagina van VPN by Google One geeft nu aan dat de landen Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje en het Verenigd Koninkrijk aan het rijtje zijn toegevoegd.

Google maakte eerder ook bekend dat een iOS- en Windows-versie zal volgen, maar voorlopig is het Androidplatform nog de enige optie. Google geeft verder aan dat het op geen manier misbruik zal maken van de nieuwe vpn-dienst. De werking van VPN by Google One is ook open-source en Google heeft end-to-end-encryptie eraan toegevoegd.

Zou jij ook in Nederland of België gebruik willen maken van VPN by Google One? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk