Google werkt aan splinternieuwe wallpapercollectie voor Chromebooks

Google werkt aan splinternieuwe wallpapercollectie voor Chromebooks

Stella Meulemans

door Stella Meulemans

Laatst geüpdatet

Een wallpaper kan de sfeer van je apparaat helemaal veranderen. Google werkt nu aan nieuwe wallpapers voor Chromebooks. In dit artikel kan je de nieuwe Radiance-collectie bekijken en vind je een link om de wallpapers alvast te downloaden.

Radiance wallpapers

De achtergrond van je apparaat kan je gebruikersbeleving enorm beïnvloeden. Het kan je rust bieden, vrolijk maken, helpen concentreren en zoveel meer. Het maakt je toestel iets persoonlijker. Google biedt een groot aantal wallpapers aan op zijn Chromebooks. Op dit moment werkt het bedrijf aan een nieuwe verzameling wallpapers.

Via Twitter deelde C2 productions mee dat Google de nieuwe Radiance-collectie zal introduceren voor zijn Chromebooks. Radiance is een serie van acht wallpapers die ontworpen zijn door Daniel Medina. Wat direct opvalt is de samensmelting van computergraphics en professionele natuurfotografie.

Wallpaper past zich aan aan tijdstip van de dag

Nog iets dat meteen opvalt is dat de wallpapers zich aanpassen aan het tijdstip van de dag. Zodra het donkerder wordt buiten, zal de wallpaper ook donker worden. Dit tilt de gebruikerservaring naar een heel ander niveau, het voelt namelijk veel natuurlijker aan.

gif: ©androidpolice.com

gif: ©androidpolice.com

Radiance is binnenkort beschikbaar in de wallpaperbibliotheek op je Chromebook. Als je de wallpapers toch liever nu al wilt installeren, leggen we bij dezen uit hoe dat werkt. Je hoeft enkel de toegang tot de wallpaper-staging-server van Google in te schakelen. Dat doe je door chrome:flags#use-wallpaper-staging-url te kopiëren en te plakken in Chrome. Daarna kan het ongeveer vijf minuten duren voor je Radiance vindt in je Chrome OS-wallpaperbibliotheek. Je kunt nog niet gebruikmaken van de schakel tussen de lichte en donkere variant, omdat het mechanisme hiervoor nog niet operationeel is.

Google werkt aan splinternieuwe wallpapercollectie voor Chromebooks

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome OS? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Foto: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk