Google Weer-widgets nu in verschillende formaten uitgerold

Google Weer-widgets nu in verschillende formaten uitgerold

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt een verbetering uit voor zijn nieuwe weerbericht-widgets. Voortaan kan je het formaat aanpassen zodat er meer informatie op het scherm wordt weergegeven. Je kan zo de veranderende weersituatie per uur bekijken.

Google Weer-widgets

Google komt met verbeteringen voor zijn nieuwe weerberichtwidgets met Material You-thema. We schreven deze maand over de nieuwe widgets die met Android 12 werden gelanceerd. Ze zien er erg minimalistisch uit. Eentje is vierkant van vorm met afgeronde hoeken en de ander is een diagonale pilvorm.

Nu heeft Google ook de weergave van zijn widgets gewijzigd naarmate je het formaat aanpast op het scherm. Laten we beginnen met de interessantste: de vierkante widget. Je kan die uitrekken tot een rechthoek en vervolgens zie je de temperatuur en weersituatie elk uur veranderen. Je ziet daarnaast ook het weer op dit moment samen met de minimum- en maximumtemperatuur van die dag.

Minder spannend is de diagonale pil. Standaard toont die enkel de huidige temperatuur en weersituatie en bij het uitrekken krijg je nu een horizontale pilvorm met enkel de hoogste en laagste temperatuur als extra informatie.

Google Weer-widgets nu in verschillende formaten uitgerold

Beschikbaarheid

De nieuwe weerberichtwidgets zijn voor het eerst gelanceerd voor testers van de Android 12-bèta en voor wie versie 12.42 bèta van de Google-app heeft. De extra informatie bij aangepaste formaten is nog niet voor iedereen te zien. Hier op de redactie zien we het nog niet op onze telefoons, en ook niet op Pixels die de stabiele versie van Android 12 draaien. Zie jij de widgets al wel? Stuur ons een screenshot via deze weg en ga even pronken in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de screenshot, Patrick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk