Google TV krijgt mogelijk kinderfilter, dit kan je er straks mee

Google TV krijgt mogelijk kinderfilter, dit kan je er straks mee

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wil je ‘veilig’ met de kinderen televisie kijken zonder dat er content die alleen voor volwassenen voorbij komt? Google TV krijgt mogelijk een restrictieve modus die ervoor zorgt dat je de content voor volwassenen kunt wegfilteren zodat alleen kindvriendelijke content overblijft.

Google TV

Google TV is op dit moment niet per se heel geschikt voor kinderen als je niet gebruikmaakt van een kinderprofiel, maar dat wordt het wel met de nieuwe restrictieve modus. Je kunt die toepassen op profielen om te zorgen dat kinderen geen toegang krijgen tot films en series die zijn aangemerkt als alleen voor volwassenen.

9to5Google kwam tot deze ontdekking in de nieuwe update van de launcher. Het verschil tussen dit filter en de kindermodus is dat het ook zorgt dat content die niet veilig voor kinderen wordt geacht ook niet automatisch afspeelt, iets wat nog wel eens gebeurt met de filmtrailers die het voorbij laat komen (en die vaak hevig gesponsord zijn). Je kunt de nieuwe modus dan alleen aanzetten door de pincode in te voeren.

Gerelateerde artikelen

Content voor volwassenen

Het is goed dat Google met nieuwe manieren komt om content te filteren, want het is zo gemaakt dat er allerlei streamingdiensten kunnen worden gekoppeld aan Google TV. Google gaat je vervolgens suggesties voorschotelen op basis van wat je kijkt. Dat is op zich heel prettig, maar hierdoor worden kinderen eventueel ook blootgesteld aan content die niet voor ze geschikt is. De kinderprofielen moeten dit al oplossen, maar deze modus maakt het net even beter.

Het kinderprofiel is vooral om in te stellen welke apps je kinderen mogen gebruiken en welke schermtijdlimiet er geldt. Ook is het mogelijk om een bedtijd in te schakelen binnen een kinderprofiel. Het kinderprofiel op Google TV is niet in alle regio’s en op alle apparaten beschikbaar, of dat straks wel geldt voor deze nieuwe modus, dat is nog onbekend. Sowieso moet Google hierover nog officieel een mededeling doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google TV? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk