Google test het maken van doktersafspraken vanuit zoekmachine

Google test het maken van doktersafspraken vanuit zoekmachine

Google wil het makkelijker maken om een doktersafspraak te maken, want in de Verenigde Staten kan je nu een afspraak plannen vanuit de zoekresultaten. Je ziet er dokterspraktijken in de buurt en vervolgens kan je zelf een afspraak plannen op een vrij moment in de agenda.

Doktersafspraken in Google

In geval van pijn of ziekte hebben heel wat mensen de gewoonte om zelf de oorzaak te achterhalen via 'dokter Google'. In de zoekresultaten trachten ze te ontdekken met welke kwaal hun symptomen overeen komen. Dat is niet het beste idee, want alleen een dokter kan een echte diagnose maken en je loopt zo het risico om foute conclusies te trekken.

Toch wil Google met een nieuwe functie voor zijn zoekmachine graag inspelen op deze gewoonte van gebruikers. Als je op zoek gaat naar dokters bij je in de buurt kan je in de Verenigde Staten nu veel makkelijker een afspraak maken vanuit de zoekresultaten, dat maakt Google bekend in een blogbericht.

Als je een dokterspraktijk in Google bekijkt is er een nieuw tabblad met 'Afspraken'. Je ziet dan alle beschikbare tijdslot zodat je zelf een afspraak kan inplannen. Het is ook handig voor dokters dat ze vooraf ook zelf kunnen aangeven waarvoor een bepaald tijdslot bedoeld is, bijvoorbeeld wanneer ze enkel voor controles dienen of huisbezoeken.

Beschikbaarheid

De functie is op dit moment nog in een vroege testfase en Google werkt nog maar met twee medische instituten in de Verenigde Staten. Toch maakt het bedrijf wel bekend dat het de doktersafspraken voor een grotere groep gebruikers wil beschikbaar stellen. Of Google ook plannen heeft buiten de Verenigde Staten is helaas niet bekend.

Anders dan de zoekresultaten zijn er wel handige apps die je medisch advies kunnen geven, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Bij echte noodgevallen, is er ook nog steeds de 112-app en je kan daar alles over lezen in dit artikel.

Lees meer over:
Medisch Google Zoeken Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties