Google voegt betaaloplossingen samen tot Google Pay

Google voegt betaaloplossingen samen tot Google Pay

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Betalen

Google staat er om bekend dat de strategie van welk product dan ook nog wel eens verwarrend kan zijn, een goed voorbeeld is alles wat met social te maken heeft. Heel veel aparte apps en diensten zoals Allo, Duo en Hangouts leven naast elkaar en soms raken zelfs wij hiervan in de war. Datzelfde maar in mindere mate is er aan de hand met de betaaldiensten van Google.

Het bedrijf heeft twee verschillende diensten die gebruikers betalingen kunnen laten verrichten en ontvangen. De eerste is Google Wallet en dat is een gratis manier om geld te versturen via de app, Gmail of de website. Je verstuurt geld of ontvangt geld via je e-mailadres of je telefoonnummer. Deze dienst is gericht op het zenden en ontvangen van geld tussen vrienden en familie. De tweede dienst die Google heeft voor betalingen is Android Pay. Deze dienst is bedoeld voor het contactloos betalen via de nfc-chip in een smartphone of smartwatch.

Hallo Google Pay

Vandaag heeft Google op zijn blog bekend gemaakt dat deze beide diensten zullen worden samengevoegd onder de noemer Google Pay. Doordat het nu één product is maakt Google het online betalen of het overmaken van geld naar familie en vrienden nog makkelijker. Overal is nu dezelfde betalingsinformatie voorhanden zodat je dit proces nog sneller kan afhandelen.

Beschikbaarheid

Een aantal apps hebben de overstap al gemaakt naar Google Pay en anderen zullen snel volgen. Voor ons heeft dat geen consequenties omdat Android Pay en Google Wallet nog niet te gebruiken waren in Nederland. België heeft wel al de beschikking over Android Pay.

Bron: Google Blog

Google Pay Send

Google Pay Send

Google Wallet (New) laat je als gebruiker snel geld oversluizen naar een andere bankrekening, maar werkt vooralsnog alleen in Amerika. Ook kun je op duizenden locati ..
Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk