‘Pixel Watch bevat Exynos 9110-processor mét co-processor'

‘Pixel Watch bevat Exynos 9110-processor mét co-processor'

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Pixel Watch krijgt volgens geruchten een Exynos 9110-processor met co-processor. De smartwatch zou de meeste RAM (werkgeheugen) hebben die een Wear OS-apparaat ooit tot zijn beschikking had.

Exynos 9110

De Exynos 9110 van Samsung wordt gebruikt in de nieuwe smartwatch van Google, al heeft Google zelf er nog maar weinig over losgelaten. Dat bewaart het bedrijf tot september, wanneer het ook de nieuwe Pixel 7-telefoon officieel aankondigt. Het gonst echter van de geruchten, zoals nu een bron die tegen 9to5Google onthult dat de wearable niet alleen een Exynos 9110-processor, bevat, maar ook een co-processor. Waarschijnlijk is die er om de Exynos te verlichten van bepaalde taken.

Die co-processor werkt waarschijnlijk ongeveer zoals bij de Snapdragon Wear 4100+ met de ultra-low power QXX1110-co-professor. Die ondersteunt tot 64K kleuren op het always-on display, naast dat hij sensoren helpt en andere always-on-ervaringen ondersteunt. Denk ook aan stappen tellen, tilt-to-wake, alarmen en haptiek: die processor en zijn co-processor hebben het er maar druk mee en het is dan ook aannemelijk dat Google met zijn Pixel Watch voor eenzelfde opstelling kiest.

Gerelateerde artikelen

WearOS

Daarnaast geeft de bron aan dat het slimme horloge 32 GB aan opslag heeft, wat we nog niet eerder in een Wear OS-apparaat hebben gezien. Het is zelfs twee keer zoveel dan wat er nu binnen Wear OS-gadgets beschikbaar is. Er is hoop dat die opslag kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het downloaden van nummers op Spotify voor offline gebruik, zodat je kunt gaan hardlopen met alleen je wearable, in plaats van dat je smartphone ook nog ergens in je zak bungelt bij elke stap die je zet.

Hoewel een Exynos sowieso werd verwacht als processor, is het de vraag of Google voor zijn Pixel Watch net zoveel Tensor merkreclame gaat gebruiken als op de Pixel 6a waarvan we eerder vandaag een unboxing hebben gepubliceerd.

‘Pixel Watch bevat Exynos 9110-processor mét co-processor'

Heb jij ervaring met een processor met co-processor? Vind je het een goede ontwikkeling? Laat je reactie nu achter!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk