Gerucht: 'Google schrapt vouwbare Pixel-telefoon een tweede keer'

Gerucht: 'Google schrapt vouwbare Pixel-telefoon een tweede keer'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google zal mogelijk dan toch geen vouwbare Pixel-telefoon onthullen in het najaar, dat blijkt uit nieuwe informatie van Zuid-Koreaanse media. De vouwbare smartphone, de 'Pixel Notepad geheten', voldoet niet aan de verwachtingen.

Pixel Notepad geschrapt

Het begint stilaan een lange saga te worden, die van de Pixel Notepad. Volgen bronnen van The Elec verschijnt dit jaar dan toch geen vouwbare telefoon van Google. Daarmee zou het project voor de tweede keer zijn stilgelegd. Volgens de laatste informatie beantwoordt het product op dit moment niet aan Googles verwachtingen, maar meer is er niet over bekend.

In februari van 2021 verscheen al de eerste informatie over Googles plannen rond een vouwbare telefoon. In november raakte daarna bekend dat het project een eerste keer is geschrapt door de adviesprijs van de telefoon te hoog zou liggen en Google daarom geen vertrouwen had in het product.

Google ging daarna volgens bronnen terug naar de tekentafel om een meer betaalbare foldable op de markt te brengen en de naam 'Pixel Notepad' is toen gevallen. Een andere bron kon dan weer bevestigen dat Google alvast vouwbare schermen voor de smartphone heeft besteld en een lancering in het najaar leek daarmee logisch.

Gerelateerde artikelen

Stilzwijgen op Google I/O

Tijdens Google I/O toonde Google tal van productteasers en de Pixel 7, een onbekende tablet en zelfs een AR-bril waren toen te zien. Wat ontbrak? De Pixel Notepad, maar we kregen ook geen informatie over Googles aankomende Nest Hub met afneembaar scherm.

Een lancering van een eerste vouwbare telefoon dit najaar leek ook een erg logische zet voor Google met de komst van Android 13. Die update is ook voor dit najaar gepland en het bedrijf rol dan heel wat interfaceverbeteringen uit voor vouwbare telefoons en tablets. Het bedrijf van topman Sundar Pichai zal de verbeteringen dus mogelijk in de eerste plaats met behulp van zijn nieuwe tablet moeten toelichten. Maar voor we conclusies trekken, wachten we op meer verschillende bronnen die bevestigen dat de Pixel Notepad er echt niet komt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vouwbare smartphones? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk