Gboard werkt eindelijk een stuk prettiger op tablets

Gboard werkt eindelijk een stuk prettiger op tablets

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds Google I/O 2022 werkt Google aan het optimaliseren van zijn apps voor tablets. Googles toetsenbordapp is de volgende die beter gaat werken op deze apparaten. De bètaversie heeft nu namelijk een update gekregen.

Gboard werkt nu veel beter op tablets

Het gaat om versie 12.3 van Gboard en die introduceert een verbeterde tabletlay-out. Hierdoor voelt de toetsenbordapp minder aan als een uitgerekt toetsenbord voor telefoons. Zo is het toetsenbord een stuk groter en dat geldt ook voor de achtergrond en de toetsen. Die hebben nu de vorm van een vierkant in plaats van een rechthoek en daardoor kan je er makkelijker op tikken. Draai je je tablet in de portretmodus, dan worden de toetsen weer smaller.

Gerelateerde artikelen

Links van het toetsenbord vind je nu ook toetsen voor Tab en Caps Lock en de Enter-knop rechts is in de bètaversie veel duidelijker geworden. Er is ook een knop voor het verbergen van het toetsenbord aan de rechterzijde te vinden. Ernaast vind je de pijltjestoetsen die zeer van pas komen als je stukken tekst aan het bewerken bent. Verder heeft Google de balk met suggesties bovenin een make-over gegeven zodat er nog een snelkoppeling bij kan.

Eigenlijk is het heel bijzonder dat het al die jaren heeft geduurd voordat Google met deze update voor zijn toetsenbordapp kwam. Gboard zag namelijk al in 2016 het levenslicht, als opvolger van Google Toetsenbord. Sinds die tijd is er weinig veranderd aan de tabletversie van de toetsenbordapp. Nu is het dan eindelijk zover. Althans, voor gebruikers van de bètaversie van Gboard.

Heb jij een tablet? Welke toetsenbordapp gebruik jij op je tablet? Laat het ons weten in de reacties.

Oude versie

Oude versie

Nieuwe versie

Nieuwe versie

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk