‘Gboard krijgt een gesplitst toetsenbord voor tablets en foldables’

‘Gboard krijgt een gesplitst toetsenbord voor tablets en foldables’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is nog niet officieel aangekondigd, maar binnen de code van Gboard zouden referenties zijn gevonden aan een gesplitst toetsenbord voor tablets en voor opvouwbare smartphones. Zo’n gesplitst toetsenbord maakt het makkelijker om met twee handen tegelijk te typen.

Gesplitst toetsenbord

Tablets zijn vaak niet de meest prettige apparaten om te gebruiken om e-mails of documenten op te typen, maar het is mogelijk. Natuurlijk werkt het wel veel makkelijker als je een apart, fysiek toetsenbord gebruikt, maar met het virtuele toetsenbord is het toch altijd even zoeken naar een prettige manier. Even wennen dus.

Google-toetsenbord Gboard brengt daar hopelijk binnenkort verandering in: het zou met een toetsenbord komen dat gespleten is, wat voor meer tikcomfort moet zorgen, omdat je alle letters gemakkelijk kunt bereiken. AndroidPolice heeft dit gespot in de code van de bètaversie van Gboard (versie 11.5.05.427194903). Je zou bepaalde knoppen zelfs kunnen dupliceren, maar hoe het er uiteindelijk uitziet, dat is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Gboard

Op dit moment kunnen mensen met een Samsung-toestel, zoals Galaxy Z Fold 3, gebruikmaken van het toetsenbord van Samsung, Samsung Keyboard, om een gesplitste lay-out te gebruiken om mee te typen. De hoop is nu dat Gboard ook naar tablets en vouwbare toestellen komt. Het heeft ook recentelijke Android 12L uitgebracht, waarbij je beter kunt multitasken in splitscreen en waarbij je sowieso een betere gebruikerservaring hebt op een groter scherm.

Een gesplitst toetsenbord heeft ruimte tussen de toetsen: aan de linkerkant en aan de rechterkant. Hierbij zie je vaak de splits tussen 5 en 6, t en y, g en h en v en b. De spatiebalk gaat door de helft, want die gebruik je vaak met beide duimen wel. Verder vind je op dit soort toetsenborden alle toetsen die je ook van een niet-gesplitst toetsenbord, zodat je niets tekort komt wanneer je volledige e-mails en documenten wil te tikken.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Maak jij wel eens gebruik van een gesplitst toetsenbord? Hoe bevalt dat? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk