Fitbit wil Pebble overnemen voor 'beperkt bedrag'

Fitbit wil Pebble overnemen voor 'beperkt bedrag'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Fitbit en Pebble

Pebble was het eerste merk waardoor smartwatches echt van de grond kwamen. Door een bijzonder succesvol Kickstarter-project in 2012 werden er grote aantallen weggezet van de allereerste Pebble-smartwatch. In de jaren die daarop volgden, bracht het bedrijf nog nieuwe modellen uit, waaronder stalen-varianten, maar ook sportversies. De watches van Pebble staan vooral bekend om de lange accuduur. Het is geen uitzondering dat deze smartwatches een week meegaan, en dat is vrij uniek. Dit komt onder andere doordat er gebruik gemaakt wordt van e-ink-schermen, die we ook kennen van e-readers. Hierdoor wordt er relatief weinig stroom verbruikt als het scherm aan staat.

De laatste tijd gaat het niet zo lekker met Pebble, eerder dit jaar werd er al 25 procent van het personeelsbestand ontslagen en gaf de CEO, Eric Migicovsky, al aan dat er vrij strakke budgetten waren. Pebble zou al langer op zoek zijn naar een nieuwe koper en het lijkt erop dat dit Fitbit gaat worden.

Fitbit is één van de grotere spelers in de wearable-markt en vooral goed in de activitytrackers. Door de overname van Pebble willen ze vooral de techniek en het besturingssysteem erachter gaan gebruiken. Volgens de bronnen zou het merk Pebble dan ook volledig uitgefaseerd worden.

Dit is geen goed nieuws voor de mensen die een Pebble hebben gekocht en hierbij hoopten dat het ecosysteem verder zou worden uitgebreid. Als de overname doorgaat, zal er naar alle waarschijnlijkheid minder actief worden geïnvesteerd en zullen nieuwe apps en watchfaces uit blijven.

Pebble en Time 2 en Core

In mei werd het nieuwste model van de Pebble gelanceerd, de Pebble 2, Time 2 en Core. Alhoewel de campagne een groot succes was met ruim 65.000 verkochte exemplaren, zijn deze nog niet uitgeleverd aan degene die een bestelling geplaatst hebben. Op dit moment is het ook niet bekend of en wanneer we hier meer over gaan horen.

Via: The Information

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk