Vanaf februari werken Android-apps op Windows 11-pc's

Vanaf februari werken Android-apps op Windows 11-pc's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft maakt het vanaf februari mogelijk om Android-apps te testen op pc's met Windows 11. Vanaf dan start de publieke bèta waar alle gebruikers aan kunnen deelnemen, en je zal dan Android-apps kunnen ontdekken in de Microsoft Store.

Android-apps op Windows 11

In juni van 2021 maakte Microsoft bekend bij de presentie van Windows 11 dat het nieuwe besturingssysteem voor het eerst Android-apps zal ondersteunen. We leerden toen dat de apps te vinden zijn in de Microsoft Store die een integratie krijgt met de Amazon App Store. Alle apps uit Amazons winkel zullen automatisch op Windows 11 werken.

Hoewel de stabiele Windows 11-update al even beschikbaar is voor gebruikers, kan je nog steeds geen Android-apps downloaden op je pc. Microsoft maakt nu in een blogbericht bekend dat iedereen vanaf volgende maand Android-apps kan uitproberen op Windows 11. In februari maand start de publieke bèta van deze functie, maar op welke dag die begint is nog niet bekend.

Voor een groter publiek

De voorbije maanden konden slechts een heel kleine groep van Windows-gebruikers met Android-apps aan de slag. Het zijn de deelnemers van het zogenaamde 'Windows Insider Program'. Dat is een instabiele testversie van Windows waar nieuwe features als eerste beschikbaar zijn. Het voordeel van de publieke bèta voor Android-apps is dat je gewoon kan deelnemen op de stabiele versie van Windows 11.

Naast de bèta maakt Microsoft bekend dat het in februari ook verbeterde versies van de Kladblok-app en Media Player zal uitrollen op pc's. Ondertussen blijft ook Google niet bij de pakken zitten, want het bedrijf wil dit jaar het volledig aanbod van Android-spellen beschikbaar maken op Windows 11 dankzij een eigen app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-apps op Windows 11? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk