Is dit de nieuwe draadloze lader voor de Samsung Galaxy S9?

Is dit de nieuwe draadloze lader voor de Samsung Galaxy S9?

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Randapparatuur

Het duurt niet heel lang meer voordat de Samsung Galaxy S9 in de Benelux verkrijgbaar gaat zijn. Het is daarom goed om voorbereid te zijn op de rand-apparatuur die we voor dit vlaggenschip kunnen inzetten. We wisten eerder al te melden dat er met de lancering van de Galaxy S9 ook een nieuw DeX-station aan zit te komen.

Nu is er een handleiding opgedoken van een draadloze lader van Samsung opgedoken. Het Amerikaanse FCC heeft het apparaatje in keuring gehad. Het betreft een variant van de EP-N5100-lader voor de Samsung Galaxy S9. Het moet gezegd worden dat hij ook veel overeenkomstigheden heeft met de lader van zijn voorganger. De nieuwe lader is iets dunner en ligt daardoor wat vlakker op zijn ondergrond. Er is luchtkoeling in gebouwd en deze springt aan zodra het apparaat te warm wordt. Verder blijft het mechaniek aan boord gelijk. Je kunt de lader uitvouwen als een standaard en je kunt hem na gebruik weer in elkaar vouwen. De draadloze laadtechniek wordt wederom verzorgt door QI.

draadloos laadstation samsung galaxy s9 fcc

Kleine veranderingen

In de lader zelf heeft Samsung een iets grotere verandering aangebracht. In zijn voorganger waren drie laad-spoelen verwerkt en dit zijn er nu twee. Deze zijn zo verweven dat het niet uitmaakt hoe je het toestel op het station legt, om het toch te kunnen laden. Je kunt nog steeds niet meer dan één toestel tegelijk opladen, omdat er maar één spoel tegelijk kan functioneren. De lader zou 18 watt moeten afgeven onder 9 volt, maar in het rapport van het FCC lijkt dit 15 watt te zijn. Er wordt dus geen verbetering verwacht in de prestaties in vergelijking met zijn voorganger. Het zal ongeveer 2 uur duren voordat je accu volledig is volgeladen op het laadstation.

De EP-N5100 wordt geleverd in de kleuren wit en zwart en krijgt waarschijnlijk een richtprijs van ongeveer 75 euro.

Bron: WinFuture

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk