Samsung Chromebook 'Nautilus' krijgt een 13 megapixelcamera

Samsung Chromebook 'Nautilus' krijgt een 13 megapixelcamera

Chromebook

Samsung lanceerde eerder vorig jaar de Chromebook Plus en de Chromebook Pro en er zijn aanwijzingen dat er weer een Chromebook gelanceerd zal worden. Onder de naam 'Nautilus' duiken er al een aantal weken aanwijzingen op over dit apparaat. Zo zal de Nautilus een afneembaar scherm hebben waardoor het eigenlijk ook de eerste tablet met het Chrome OS zal worden.

Vorige week schreven we ook dat er in de code aanwijzingen gevonden zijn voor een pen die in het apparaat opgeborgen kan worden. De Samsung Chromebook Pro en de Samsung Chromebook Plus hadden ook de mogelijk van een pen.

Nieuwe informatie

Er is wederom nieuwe informatie opgedoken over dit project. Ten eerste is het nu 100% zeker dat de Nautilus een Chromebook van Samsung zal worden. De eerste aanwijzingen dat het zo zou zijn kwam via de naam van een ontwikkelaar. Nu staat het zwart op wit in de code dat het hier om een project van Samsung gaat.

Daarnaast staat er in de code geschreven dat de Chromebook de beschikking krijgt over een 13 megapixelcamera. De IMX258-sensor is van Sony en is ook te vinden in de LG G6, dus we hebben het hier over een serieuze camera van een goede kwaliteit. Maar zoals altijd is de software die de camera aanstuurt bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit en daar zal nog behoorlijk aan gesleuteld moeten worden. Laptops staan nu eenmaal niet bekend om de kwaliteit van de software voor de camera.

Beschikbaarheid

Er is nog nooit een Chromebook op de markt verschenen met zo een goede camera en dat is opvallend. Samen met het afneembare toetsenbord is de Nautilus een apparaat om naar uit te kijken. Wanneer deze Chromebook van Samsung in de winkels zal liggen is nog niet te zeggen.

Bron: ChromeUnboxed

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties