BlackBerry KEYone met fysiek toetsenbord komt naar Nederland

BlackBerry KEYone met fysiek toetsenbord komt naar Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Lancering in Nederland

De BlackBerry KEYone zal via een Nederlandse distributeur volgende maand ook in Nederland aan te schaffen zijn. De KEYone beschikt over vrij zeldzaam fysiek QWERTY-toetsenbord. Daarnaast draait het toestel op het vrij recente Android 7.1 en een vingerafdrukscanner verborgen in de spatiebalk.

Het Chinese TCL heeft de rechten van BlackBerry gekocht om het toestel de produceren. Dit Chinese bedrijf kondigde het Androidtoestel ook aan op het Mobile World Congress van afgelopen februari.

De BlackBerry KEYone gaat momenteel voor een prijs tussen de €500 en €600 over de toonbank. Het is niet bekend wat de Nederlandse adviesprijs zal zijn.

BlackBerry KEYone

In het toestel ligt een 4,5 inch IPS-scherm met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Dit geeft een beeldverhouding van 3 bij 2. Aan de voorzijde bevindt zich verder een 8 megapixelcamera met flitser, handig voor als je selfies wilt maken in het donker. De hoofdcamera beschikt over 12 megapixels. De KEYone is gemaakt van aluminium, met een zacht aanvoelende achterkant.

Qua specificaties valt de KEYone niet in de hoogste regionen. Het toestel heeft een de Snapdragon 625, 3GB werkgeheugen, 32GB opslag wat uit te breiden is via micro-sd, een grote accu van 3505 mAh, USB Type C, en een 12 megapixelcamera (dezelfde camerasensor als de Pixel).

Door standaard Android 7.1 Nougat op de KEYone mee te leveren is het in ieder erg up-to-date met de Androidversie. Daarnaast is er de Dtek-beveiligingssoftware aanwezig, net als de BlackBerry Hub. BlackBerry wil tevens de maandelijkse beveiligingsupdates die Google uitbrengt, overnemen om zo de veiligheid van de KEYone te verhogen.

Via: Connexie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk