Beveiligde Turingphone wordt vanaf half juli daadwerkelijk uitgeleverd

Beveiligde Turingphone wordt vanaf half juli daadwerkelijk uitgeleverd

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

De Turing Phone, ken je die nog? Het sterke én veilige toestel werd al meer dan een jaar geleden gepresenteerd, maar er is nog geen enkel toestel geleverd. We zullen er geen Android meer op zien, want inmiddels is er gekozen voor Sailfish OS. Het bedrijf heeft laten weten, dat uitlevering vanaf juli moet plaats gaan vinden en mensen die vroeg een pre-order hebben geplaatst krijgen later ook nog een upgrade naar de Snapdragon 820-chipset.

Turing Phone

Het bedrijf achter de Turing Phone heeft laten weten aan mensen die een bestelling hebben geplaatst, dat het toestel vanaf volgende maand daadwerkelijk wordt uitgeleverd, na dit al meerdere keren uitgesteld te moeten hebben. De producent noemde daarvoor als reden dat het materiaal van de behuizing niet voldeed aan alle eisen. Van deze metaallegering 'liquidmorphium' is bekend dat er onder andere gebruik wordt gemaakt van zirconium, aluminium, nikkel en titanium. Van het toestel zijn sinds de aankondiging in april vorig jaar al 26 versies ontwikkeld, met elke keer kleine aanpassingen aan de behuizing.

[readmore articles="180215"]

Als je een pre-order hebt geplaatst in 2016, dan zal het bedrijf later dit jaar een variant aanbieden met de Snapdragon 820-chipset als gebaar voor het lange wachten. Het toestel zal in eerste instantie worden uitgeleverd met de Snapdragon 801-chipset die inmiddels wel erg verouderd is. Hoe deze wissel van de wacht precies zal plaatsvinden is nog onbekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat je het binnenkort geleverde toestel moet opsturen, waarna je de 820-variant weer zult ontvangen.

Naast een behuizing die wel tegen een stootje kan, is ook de software aangepast. Zo wordt er gebruikgemaakt van authenticatie, waardoor de data die op het toestel te vinden is, goed is beveiligd en door niemand anders dan de gebruiker te bekijken is, zonder zijn of haar toestemming. Eerder dit jaar werd er nog aangekondigd dat het toestel niet meer van Android zou worden voorzien, maar zou draaien op Sailfish OS en ook daar heeft het bedrijf nu een video van vrijgegeven, waarin je in enkele minuten een indruk kunt krijgen van dit besturingssysteem. Andere specificaties van het toestel bestaan uit een 5,5 inch full HD-display, een 13 megapixel-camera en 8 megapixel-frontcam, 3000mAh accu en maximaal 128GB intern geheugen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk