Betalen met Android Pay vanaf nu mogelijk in Amerika

Betalen met Android Pay vanaf nu mogelijk in Amerika

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android Pay

Met Android Pay wil Google een platform creëren waarmee wereldwijd betalingen gedaan kunnen worden in fysieke winkels. Maar dat is niet het enige wat de zoekgigant voor ogen heeft. Zo zullen er ook loyalty-kaarten toegevoegd kunnen worden aan je account en aanbiedingen zullen direct via de app getoond worden.

Via Android Pay kunnen zowel debit- (bankpassen) en creditcards gebruikt worden in Amerika. Hiervoor heeft Google de samenwerking opgezocht met American Express, Discover, MasterCard en Visa. Nadat de kaarten toegevoegd zijn aan Android Pay kunnen er betalingen verricht worden via NFC waarbij Android 4.4+ een vereiste is. Welke provider gebruikt wordt is in deze niet relevant, praktisch iedereen kan de dienst gebruiken.

Android Pay

In de blogpost waarin de beschikbaarheid van Android Pay officieel wordt aangekondigd, wordt nogmaals benadrukt dat beveiliging een zeer belangrijk onderdeel is van de dienst. Dit wil onder andere zeggen dat er geen kaartgegevens meegestuurd worden bij de betalingen, maar een virtueel nummer dat gekoppeld is aan de betreffende betaalkaart.

Beschikbaarheid

In de toekomst zal Android Pay verder worden uitgebreid naar meerdere landen, maar ook de integratie met apps en sites zal voortdurend ontwikkeld worden. Wanneer Android Pay naar Nederland komt, is vooralsnog niet bekend. De nieuwe Android Pay-app is te downloaden via onderstaande button, maar zal gefaseerd uitgerold worden. Meer info op Android Pay vind je op de officiële website.

Google Pay Send

Google Pay Send

Google Wallet (New) laat je als gebruiker snel geld oversluizen naar een andere bankrekening, maar werkt vooralsnog alleen in Amerika. Ook kun je op duizenden locati ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk